Allt du kan göra från Googles startsida (förutom sökningar)

#


Från Googles startsida kan du få tillgång till dolda funktioner som videospel och ett anpassat grafiskt användargränssnitt

Googles startsida är mycket känd. Alla har använt den minst en gång i sitt liv för att starta en internetsökning. Det är dock inte alla som är medvetna om de andra saker som kan göras på Google-sidan utöver sökningar.

Det måste sägas att Googles utvecklare, när de inte är upptagna med olika uppdateringar, gillar att skapa videospelöverraskningar för att ladda upp till sökmotorn. Om vi till exempel går in under Bilder och söker efter "Atari Breakout" kommer vi att börja spela det berömda videospelet. För dem som inte känner till det är det ett litet spel där du måste förstöra alla tegelstenar med en liten boll som kastas med en stav. Målet är att bryta sönder blocken utan att tappa bollen. För att börja spela, skriv bara in frasen "Atari Breakout" i Bilder så startar spelet automatiskt.

Google vintage

Gillar du vintage? Om du inte gillar Googles moderna Doodles och startsida är det bara att skriva i URL-gränssnittet https://archive.google.com/heart och börja söka på Internet med Googles gamla grafiska gränssnitt. Det är mycket 1990-tal. På den här sidan kan du också utnyttja en gammal Google-funktion, "Jag känner mig lycklig". Låt oss prova att klicka på det här objektet utan att skriva något i sökfältet. Ett slumpmässigt resultat visas. Från Chiles flagga till världens största förening. Om vi har tur kan ämnet intressera oss.


Videospel

Atari Breakout är inte det enda klassiska videospelet på Google. Efter 2010 års påskägg är det nu till exempel möjligt att spela Pac-Man på plattformen. Det är mycket enkelt: sök bara efter Pac-Man på Google. Genom att söka efter Tic Tac Toe kan du spela Tic Tac Toe.


Skojiga kommandon

Det finns också några kommandon som du kan ställa in genom att helt enkelt söka efter en viss fras. Om du till exempel skriver in "do a barrel roll" och sedan klickar på enter kommer sökmotorn och den relevanta webbsidan att göra en 360° vändning på skärmen. Ett liknande knep för hemort är att skriva "Google in 1998". När du har gjort detta kommer sökmotorn att ge dig resultaten enligt det grafiska gränssnitt som användes i slutet av 1990-talet. Om du skriver "Askew" och trycker på enter kommer resultatet att visas snett och lite snett, som en dåligt lagad tavla. Det finns också standardprogram för timers och stoppur som startar helt enkelt genom att söka efter dessa objekt på Google. Google kan visas på många språk, men få känner till sökmotorn på piratspråk, klingoniska eller hackerspråk.

Lämna en kommentar