Galaxy S5 Tips och tricks

Samsung Galaxy S5 är full av användbara funktioner och många fokuserar inte lika mycket som de mer framträdande som fingeravtrycksläsaren och pulsmätaren. Nedan följer några smarta, användbara, tidsbesparande och helt enkelt coola saker som din Samsung Galaxy S5 kan göra.


Öka skärmens känslighet

Om Galaxy S5 inte svarar på beröring, gör den mer känslig för ditt finger. Gå till inställningar > Visa och välj Öka beröringskänsligheten kryssruta. Detta hjälper telefonen att lätt förstå din beröring, även om du bär handskar.

Dölj saker i privat läge

Privatläge på Galaxy S5 döljer mediefiler från personen som använder telefonen, användbart i situationer där du låter någon som ditt barn eller en vän komma åt din enhet. Sätt objekt som är lagrade i Galleri, Video, Musik, röstinspelare och Mina filer i privat läge för att skydda dessa filer från nyfikna ögon. Funktionen Privatläge finns i Inställningar, i avsnittet Anpassning.

För att använda funktionen Privatläge, välj en upplåsningsmetod som avslöjar det dolda innehållet när det anges korrekt. Välj antingen mönster, PIN, lösenord eller fingeravtryckssökning.

För att sätta filer i privat läge, välj de filer som ska döljas, tryck på menyn högst upp på skärmen och välj Gå till privat. Du kan visa dolda filer medan privat läge är på, så du måste stänga av privat läge för att dölja data (eller stänga av den automatiskt varje gång skärmen blir svart).


Aktivera avstängning av musik

Om du gillar att lyssna på musik när du somnar men inte vill spela ett helt album och eventuellt slösa batteriet, ställ in musikspelaren så att den stängs av efter en viss period.

Öppna musikspelaren, gå till menyn och välj inställningarOch välj sedan Musik automatiskt avstängd för att se alternativen. Denna Samsung S5-funktion har förinställda timers mellan 15 minuter och två timmar, eller så kan du ställa in en anpassad timer.


Öppna kameran från låsskärmen

Det är lätt att missa en lysande fotomöjlighet när du måste låsa upp telefonen, hitta kameraappen, trycka på den och vänta på att den startar. Med en ändring av inställningarna kan du lägga till en snabbstartknapp för kameran på Samsung Galaxy S5-låsskärmen. Gå till inställningar > Snabbinställningar > låsskärmen, och aktivera Genväg till kameran.

Även om ett skärmlås är på plats kan kameran användas med den här snabbstartknappen.

Använd prioriterade avsändare

När du använder din telefon och tar emot meddelanden föreslår Galaxy S5 prioriterade avsändare. Det här är de människor du skickar mycket meddelande eller det meddelandet du ofta; de kan läggas till i rutan för prioriterad avsändare högst upp i SMS-appen. För att välja en prioritetssändare, tryck på + och välj från din kontaktlista.

Aktivera samtalsaviseringar i appen

Den här användbara inställningen låter dig fortsätta använda en app när ett samtal kommer in. I stället för att avbryta det du gör för att acceptera eller avvisa det inkommande samtalet visas ett popup-meddelande som låter dig svara (även i högtalarläge) eller avvisa ring utan att lämna appen.

För att få en Galaxy S5 att sluta avbryta dig under samtal, öppna telefonappen, tryck på menyknappen och gå sedan till inställningar > Ring upp > Samtalsrelaterade popup-fönster. Välj Pop-ups för samtalsmeddelanden kryssrutan.

Lägg till flera fingeravtrycksskanningar

Fingeravtrycksskannern på Galaxy S5 har fördelar, och för att använda den registrerar du ditt fingeravtryck så att telefonen känner igen det när det är dags att skanna det. Visste du dock att du kan registrera mer än ett fingeravtryck?

Lägg mer än en fingeravtrycksavläsning i en Galaxy S5 om du inte gillar att behöva ändra hur du håller telefonen i handen bara för att skanna ditt fingeravtryck. Eller kanske du vill att någon annans fingeravtryck ska kunna öppna telefonen. Du kan till och med registrera utskriften på sidan av tummen för enhandsmanövrering.

Öppen inställningar och gå till Finger skanner från personalisering sektion. Kran Fingeravtryckshanterare och välj plustecknet för att lägga till ytterligare ett fingeravtryck.

Om det här är första gången ett fingeravtryck läggs till Galaxy S5 hittar du instruktionerna för första gången på sidan Fingerprint manager.

De 6 bästa Samsung-telefonerna 2020

Lämna en kommentar