Candy Crush Saga fusk, tips, tricks och strategier

Candy Crush Saga är lika sött som de läckra godisarna den har, och dubbelt så beroendeframkallande. Det som började som en grundläggande Bejeweled-klon som du kunde spela direkt i din webbläsare tävlar nu för din uppmärksamhet och dina pengar, på internet, Facebook, din surfplatta och till och med på din telefon.

Även om Candy Crush är helt gratis att spela kan det faktiskt bli en av de dyraste vanorna du någonsin haft. Utvecklaren, King, kan stödja ett gratis spel som detta genom att sälja köp i appen som extraliv och boosters.

Om du vill klättra upp på topplistan utan att spendera mycket pengar är det viktigt att dra nytta av alla Candy Crush-fusk, tips, tricks och avancerade strategier som är tillgängliga för dig, och vi har radat upp dem alla tillsammans här.


Fusk i Candy Crush

Även om det finns några sätt att fuska i Candy Crush, är det extremt viktigt att notera att tjänster och program som lovar att hacka ditt Candy Crush-spel eller ge dig gratis liv, boosters, guld eller något annat, nästan alltid är bedrägerier.

Ladda aldrig ner någonting eller anmäl dig till någon tjänst från någon källa som du inte litar på, även om den lovar att ge dig gratis liv eller låta dig hoppa över Candy Crush-nivåer. Även om någon av dessa tjänster fungerade, kan King förbjuda ditt konto om det upptäcktes, och du skulle förlora allt ditt hårda arbete.

Candy Crush Saga tips och tricks

Natalya Danko / EyeEm / Getty

Candy Crush Saga blir straffande svårt när du går högre och högre upp i nivåerna, och att köpa boosters kan bli extremt kostsamt. Om du vill få ut det mesta av dina liv eller få några gratis liv i en nypa, har vi tagit ihop några av de bästa Candy Crush-tipsen som hjälper dig att öka dina poäng.

 1. Börja din godiskrossning längst ner. När du skapar godissmällar nära botten av nivån kan du enkelt skapa kedjereaktioner för att förstöra fler bitar och få en massa poäng. Det är mindre troligt att det skapar kedjereaktioner om man gör drag högst upp.

 2. Följ inte förslagen blint. Om du inte gör något på ett tag kommer spelet att leta efter en matchning och sedan visa det för dig genom att få godiset att skaka. Detta är användbart, särskilt för yngre och nyare spelare, men använd inte dessa matchningar automatiskt. Många gånger kommer du att kunna hitta en bättre matchning på egen hand.

 3. Försök att tänka framåt när det är möjligt. Om du bara gör varje drag du kan se utan att tänka, kommer du att misslyckas med de hårdare nivåerna. Titta på hur godisarna läggs ut och tänk på de rörelser du kan göra för att skapa en situation där du kan göra en färgbomb eller få bitar på plats för att rensa gelé eller andra hot.

 4. Lär dig att göra och använda specialgodis. Att matcha tre godisar tillsammans rensar bara dessa godisar, men att matcha fyra eller fem skapar en speciell godis. Dessa speciella godis är nyckeln till att klara svårare nivåer.

 5. Leta efter kombinationer och använd de bästa. Kombinationer, som att svepa en färgbomb i ett randigt godis, är extremt kraftfulla. Om du kan manövrera speciella godis tillsammans gör de mycket mer bra tillsammans än de skulle göra ensamma.

 6. Använd och gör randigt godis på rätt sätt. Randigt godis kan ha horisontella eller vertikala ränder. Riktningen du sveper med fingret för att skapa godiset matchar rändernas riktning och godiset rensar en linje horisontellt eller vertikalt som matchar dess ränder.

 7. Prioritera specifika hot på varje nivå. Gör inte bara någon gammal matchning du kan. Om en nivå har specifika hot, som lakrits eller gelé, ta hand om dem först. Om du inte gör det kan du ta slut på drag innan du kan rensa nivån. Om nivån har choklad, gå efter dem först.

 8. Fokusera på kantgeléer. Det är svårare att göra matchningar i kanterna, så om du har hot som geléer på kanten av brädet, försök att rensa dem först.

 9. Flytta inte ingredienser till kanterna. Eftersom det är svårare att göra matchningar på kanterna bör du också undvika att flytta ingredienser till kanterna. Lämna eller flytta alltid ingredienser i en kolumn där du kan släppa dem på en grön pil.

 10. Förstå hur choklad fungerar och ta hand om dem först. Choklad är ett krypande hot som expanderar för att ta över fler rutor varje gång du gör en match var som helst på brädet som inte rensar choklad. För att rensa choklad, gör en matchning som innehåller något av de fyra godisarna omedelbart ovanför, under, till vänster eller till höger om choklad. Använd speciella godisar, som färgbomber, om du behöver.

 11. Leta efter godis för extra tid. Om du ser godis med en +5-ikon, försök att inkludera dem i en matchning. Det här är godis som ger extra tid och de dyker upp i tidsinställda nivåer. Om du kan använda en i en match får du fem extrasekunder.

 12. Använd dina boosters sparsamt. Du kommer att tjäna boosters när du spelar, men du kan också betala pengar för dem. Spara dessa kraftfulla verktyg för tuffa nivåer, annars har du dem inte när du behöver dem.

 13. Blanda om särskilt svåra nivåer. Medan utlägget och målen för en nivå är fasta är positionerna för enskilda godisar helt slumpmässiga. Om du startar en nivå och inte gillar godisens layout kan du backa utan att förlora ett liv om du inte har gjort några drag. Börja nivån igen och du kan få bättre positionering.

 14. Avsluta nivåer med extradrag kvar för fler poäng. Om du fortfarande har drag kvar när du är klar med en nivå dyker det upp geléfiskar eller randigt godis som tjänar fler poäng. Ju fler drag, desto större chans att detta kommer att utlösa en massiv kaskad av extrapoäng.

 15. Ställ in datumet framåt på din mobila enhet för att få gratis liv. Om du har problem och tappar alla dina liv och spelar på en mobil enhet kan du ställa in datumet på din enhet framåt en dag för att få fem fler liv.


Krossa grunderna i Candy Crush Saga

Lifewire

Candy Crush är ett "matcha tre"-spel i grunden, vilket innebär att du spelar genom att matcha uppsättningar med minst tre liknande godis för att förstöra dem och tjäna poäng. Det är extremt lätt att plocka upp, men Candy Crush Saga kastar en massa extra söta saker i mixen, så det är viktigt att få ner grunderna om du vill klara de hårdare nivåerna.

Förutom grundidén att matcha tre godisar, finns det specialkombinationer genom att matcha mer än tre godisar i specifika kombinationer. Istället för att förstöra godisarna helt, lämnar de en av tre typer av kraftfulla specialgodis som kan hjälpa dig att komma ur några klibbiga situationer.

Randigt godis

Randigt godis är det enklaste speciella godiset att få.

 • Vad den gör: Rensar en hel vertikal eller horisontell linje.
 • Hur man får den: Matcha fyra godisar i en horisontell eller vertikal linje.
 • Hur man använder den: Skapa en matchning med den randiga godisisen.

Inslagna godis

Inslagna godisar är bra för att bli av med besvärande lakrits.

 • Vad den gör: Förstör alla åtta godisar runt om den i en explosion.
 • Hur får man den: Matcha fem godis i L- eller T-form.
 • Hur man använder den: Skapa en matchning med det inslagna godiset.

Färgbomb

Färgbomber kan rensa en stor del av nivån.

 • Vad den gör: Förstör varje godisbit av en färg.
 • Hur man får den: Matcha fem godisar i en horisontell eller vertikal linje.
 • Hur man använder den: Svep den på ett godis av vilken färg som helst för att förstöra alla godis som matchar den färgen.

Håll utkik efter sätt att skapa dessa mönster så får du mycket lättare att slå svåra nivåer.


Ta kontroll över Cool Candy Crushing Combos

Lifewire

Speciella godis är bra för att hjälpa till att rensa tuffa nivåer, men du kan kombinera dem tillsammans för att uppnå ännu kraftigare effekter. En av de viktigaste hemligheterna för att lära sig Candy Crush är att lära sig vad varje kombination gör så att du kan manövrera dina speciella godis på plats och släppa loss massiva kombinationer.

Här är de bästa kombinationerna i Candy Crush, och vad de gör:

 • Randigt godis + Inslaget godis: Istället för att rensa en enda vertikal eller horisontell linje, eller bara rensa de omgivande åtta godisarna, rensar denna kombinationsruta tre rader både horisontellt och vertikalt.
 • Randigt godis + Färgbomb: Den näst mest kraftfulla kombinationen, det här gör varje godis som matchar färgen på ditt randiga godis till ett nytt randigt godis, och alla aktiveras på en gång.
 • Färgbomb + Färgbomb: Den mest kraftfulla kombinationen i spelet, detta rensar bokstavligen varje enskilt objekt på nivån.

Dessa kombinationer är inte lika kraftfulla, men du kan ändå finna dem användbara:

 • Färgbomb + Inslaget godis: All gelé som matchar färgen på det inslagna godiset förvandlas till inslagna godisar och exploderar på en gång. Detta är den svagaste färgbombkombinationen, men den är fortfarande kraftfullare än en färgbomb i sig.
 • Inslaget godis + Inslaget godis: Förstör de åtta omgivande godisarna och gör det igen efter att nya godisar har lagt sig på plats.
 • Randigt godis + Randigt godis: Rensar allt i både en horisontell och vertikal linje.

Nu när du vet vad alla speciella godisar och kombinationer kan göra, låt oss titta närmare på att göra specialgodisarna.

Hur man gör färgbomber

Färgbomber är oerhört kraftfulla, så det är viktigt att alltid vara på jakt efter sätt att göra dem. De är inte så svåra att göra, men det är viktigt att alltid vara på jakt efter dem.

 1. Leta efter fyra godisar i en färg som är åtskilda av ett godis i en annan färg.
 2. Manövrera den femte godisen av originalfärgen på plats.
 3. Svep det femte godiset på plats för att överbrygga klyftan och skapa en matchning med fem godisar.

  Godisarna kan vara antingen vertikala eller horisontella. Det här är den största matchen du kan göra, och är varför det ger ett så kraftfullt resultat.

Hur man gör randigt godis

Randiga godisar är de enklaste att göra, och de kan fortfarande vara extremt användbara. Du kan också styra egenskaperna hos ett randigt godis beroende på hur du skapar det, vilket gör det unikt.

Godisarna kan vara antingen horisontella eller vertikala. Om du skapar en matchning i en horisontell linje kommer det randiga godiset att ha vertikala linjer. Om du skapar en matchning i en vertikal linje kommer godiset att ha horisontella linjer. Om du har problem med att komma ihåg det, tänk på det på det här sättet: linjernas riktning matchar den riktning du svepte med fingret för att skapa matchningen.

 1. Leta efter en uppsättning av två godisar i samma färg bredvid varandra med en tredjedel av samma färg åtskilda av ett enda godis i en annan färg.
 2. Manövrera ett fjärde godis av originalfärgen på plats.
 3. Svep det fjärde godiset på plats för att överbrygga klyftan och skapa en godismatch med fyra godisar.

Hur man gör inslagna godis

Inslaget godis kan vara svårt att göra eftersom du behöver leta efter specifika mönster. Dessa godis görs genom att matcha fem godisar, som färgbomber, men de måste vara antingen i en T- eller L-formation.

 1. Leta efter fyra godis i en T- eller L-formation med ett enda godis i en annan färg som avbryter matchen.
 2. Manövrera ett femte godis av originalfärgen på plats.
 3. Svep det femte godiset på plats för att skapa både en horisontell och vertikal matchning med tre godisar vardera på en gång.

Hur man fuskar med tiden för extraliv i Candy Crush Saga

Candy Crush Saga ger dig bara fem liv att arbeta med. Det betyder att om du förlorar fem gånger kan du inte spela längre. Du kan köpa extra liv, betala för obegränsade liv under en begränsad tid eller till och med be dina vänner om liv. Men om du inte vill betala, och du redan har bett om dina vänner, är det enda alternativet att lägga ner spelet och vänta en stund.

Om du spelar på Android- eller iOS-versionen av Candy Crush Saga kan du fuska lite och lura spelet till att tänka att tiden har gått när det verkligen inte har gjort det. Detta innebär att du ändrar tiden på din telefon, men du behöver inte rota, jailbreaka eller ens installera någonting.

De här stegen kommer att skilja sig något beroende på vilken enhet du använder för att spela spelet, men grundidén är att du måste ställa in tiden framåt med en dag.

Så här får du gratis liv i Candy Crush Saga:

 1. Spela Candy Crush och få slut på liv.

 2. Öppna Inställningar På din telefon.

 3. Navigera till Datum och tid.

 4. Ställ in tiden framåt en dag.

  Lifewire

  Att tillfälligt ställa in datum på din enhet kan påverka andra appar och spel. Tänk på det när du använder detta fusk.

 5. Öppna Candy Crush och kontrollera att du har fem gratis liv.

 6. Stäng Candy Crush utan att spela.

 7. Öppna Tidsinställningar igen och återställ dagen till det normala.

 8. Öppna Candy Crush igen, och du bör fortfarande ha dina fem gratisliv.

Lämna en kommentar