Google Maps, nya funktioner för att undvika trafik


Googles digitala kartläggningsapp kommer att göra det möjligt för bilister att rapportera trafikstockningar och orsaken till att de bildas. Så här fungerar det

Det råder ingen tvekan om att de digitala kartprogrammen i våra smartphones är användbara. Med Google Maps, Apple Maps eller Waze kan vi på några sekunder få en vägbeskrivning till en plats, oavsett om det är med bil, kollektivtrafik eller till fots, så att vi kan organisera våra resor och resor var vi än befinner oss i världen.

Med hjälp av några knep kan vi upptäcka genvägar eller undvika trafikstockningar, så att vi kan förkorta restiden ytterligare och komma fram till vår destination så snabbt som möjligt. Dessa senare funktioner är särskilt uppskattade av dem som alltid är på språng och utnyttjar Googles eller Apples algoritmer för att undvika att hamna i en trafikstockning på motorvägen eller motorvägen. Från och med i dag är Google Maps ännu mer exakt tack vare att användarna kan rapportera trafikstockningar som de stöter på längs vägen och ange orsakerna till dem. På så sätt kan andra användare veta om det rör sig om en "improviserad" kö eller en riktig trafikstockning.

Hur man undviker trafik med Google Maps

Enligt de vanliga insiderna arbetar ingenjörer och utvecklare från Big G på en ny funktion, hämtad från Waze, som ska integreras i källkoden för den digitala kartläggningsappen. Med nästa version av Google Maps för Android kommer användarna att kunna rapportera en kö eller trafikstockning och ange orsaken till trafikstockningen. Detta gör det möjligt för andra förare att ändra sin rutt och ta sig till sin destination utan att behöva ta sig in i trafiken.

Hur fungerar den nya funktionen för trafikrapportering i Google Maps? Inget kan vara enklare: om du sitter fast i en trafikstockning är det bara att hålla fingret intryckt på appens gränssnitt på exakt den plats där trafikstockningen har bildats och vänta en stund: ett fönster visas där du kan rapportera trafiken och orsaken till den. Det kan handla om allt från en byggarbetsplats till en olycka och andra möjliga orsaker till en trafikstockning. Google Maps-algoritmerna uppdaterar sedan trafiksituationen i området och varnar alla som befinner sig i närheten om trafikstockningen.


Lämna en kommentar