HG TV, vad den nya digitala markbundna kanalen sänder

#


Listan över digitala markbundna kanaler har utökats med ett nytt nummer. Här kommer HGTV, en ny kanal från Discovery Italia, som finns på nummer 56 på fjärrkontrollen

Den digitala markbundna tv-guiden förändras igen: efter att Mediasets kanal Cine34 har kommit in de senaste dagarna, är det nu Discovery Italias tur att lansera en ny kanal. Den heter HG TV och kommer att sändas från och med den 2 februari. För dem som inte vet står HGTV för Home&Garden TV. Och detta säger redan en hel del om vad som kommer att sändas.

Först av allt ska vi dock göra oss redo för en ny nummerändring: HGTV kommer att sändas på kanal 56 i tv-guiden, som är ledig från MotorTrend, som under tiden kommer att flytta till kanal 59, som i sin tur är ledig från De Agostinis nedlagda Alpha, som permanent stängde av signalen den 31 december 2019. Allt detta kommer naturligtvis att tvinga oss att ställa om vår dekoder eller TV för femtioelfte gången. Det bör noteras att Discovery gör stora investeringar i italiensk digital marksänd tv, som företaget uppenbarligen finner mycket attraktivt: från och med den 2 februari kommer varumärket att ha åtta kanaler, varav sju är temakanaler (inklusive HG TV) och endast en (NOVE) är en allmän kanal.

Vad HGTV sänder

HGTV kommer att vara ett nätverk som ägnar sig åt hem och trädgård, med en övervägande kvinnlig målgrupp. På måndagar sänds till exempel "Cortesie per gli ospiti B&B", på tisdagar "Ho vinto la casa alla lotteria", på onsdagar "Vado a vivere...Minicase", på torsdagar kommer Paola Marella (numera ett historiskt ansikte utåt för Discovery Italia) med "Cerco casa disperatamente" och "Vendo casa disperatamente", på fredagar "Hawaii Life" och på lördagar "Cerco casa su misura". Senare kommer även program för trädgårdsentusiaster samt för inredning och renovering att läggas till. Bland de officiella sponsorerna av den nya kanalen finns Findus, Idealista, Velux och Via Roma 60.


Hur man ställer in HGTV

Allt du behöver göra för att se HGTV på kanal 56 (och MotorTrend på kanal 59) är att automatiskt ställa in din tv-apparat eller dekoder. Om den nya kanalen inte visas i guiden måste vi lägga till HUF-kanal 44 (frekvens 658 MHz). Endast om du bor på Sardinien, i Ligurien, Toscana, Umbrien eller i provinsen Viterbo måste du istället använda kanal 32 UHF (frekvens 562 MHz). Det kommer också att vara möjligt att titta på HGTV i on-demand-streaming, på webbplatsen eller med Dplay's Android- och iOS-appar.


Lämna en kommentar