Honor V40 officiell: högklassiga funktioner till ett lågt pris


Honor V40 är äntligen här: det är den första toppmodellen efter uppdelningen från Huawei och det finns mycket att se.

Honor V40 är officiell: för bara några timmar sedan tillkännagav det kinesiska företaget vad som kommer att bli den första smarttelefonen efter uppdelningen från Huawei och den har redan gjort vågen tack vare en lista med förstklassiga specifikationer. Vad kan vi förvänta oss av denna nya enhet? Bara några dagar efter att de officiella ritningarna dök upp på nätet har Honor bestämt sig för att lägga alla kort på bordet med tillkännagivandet av telefonen, vilket undanröjer alla tvivel om de funktioner som beskriver profilen för det som har kallats Honor V40 5G. Som nämnts är detta den första telefonen som ser dagens ljus sedan Huawei beslutade att sälja företaget, ett beslut som starkt påverkades av de amerikanska sanktionerna på senare tid. Även om detta har inneburit att Honor inte har kunnat dra nytta av en del av den teknik som utvecklats av moderbolaget, har motsvarigheten varit möjligheten, åtminstone på pappret, att dra nytta av Google Play Store-tjänster och appar utanför Kina, vilket frigör Honor från Huaweis AppGallery.

Honor V40, alla specifikationer

Hur ser Honor V40 ut? Vid en första anblick är den 6,72-tums skärm, företagets första OLED-skärm, med ett dubbelt hål för kamerahuset och en 80-graders böjning av sidokanterna inte obemärkt. Intressanta val när det gäller upplösningen: Full HD+ med 1236×2676 pixlar, 10,7-bitars färgdjup, 120 Hz uppdateringsfrekvens och 300 Hz samplingsfrekvens för beröring. Andra viktiga funktioner är DCI-P3-färgrymden och fingeravtrycksläsaren, som är integrerad i skärmen och som redan användes på Nova 8 Pro-modellen som presenterades officiellt i december förra året.

Invändigt ersätter Huaweis egen Kirin HiSiclicon SoC ett MediaTek Dimensity 1000+v 5G-chip, som kan ge det nödvändiga stödet för smarttelefonens 5G-anslutning. Det finns två möjliga RAM- och lagringskonfigurationer: 8 GB LPDDR4x RAM och 128 GB UFS 2.1-lagring, eller samma RAM men 256 GB lagring. Honor har också förnyat sin accelerationsmotor för tillfället, med GPU Turbo X som förbättrar spelupplevelsen.

Batterimässigt har smarttelefonen ett batteri på 4 200 mAh och stöd för trådlös snabbladdning på 50 W. Översikten kompletteras av dubbla SIM-kortplatser, Bluetooth 5.0 och Wi-Fi 802.11ac-anslutning, NFC-läsare och USB-C-port för laddning och dataöverföring.


Honor V40, kamerafunktioner

Från baksidan har Honor V40 en modul med fyra linser: den huvudsakliga med en 50MP RYYB-sensor och en bredd på 1/1,56 tum, följt av en 8MP ultravidvinkel-lins och ett 2MP-makropar. Dessutom finns det en LED-blixt och en laserfokusenhet.

Inställningarna inkluderar fotografering med dubbla scener (fram/bak) och 4K HDR-tidsstapning, superporträtt AI RAW-motor, förbättrat nattläge. Det finns också en inställning för super slow-motion-video med 1920 fps. På framsidan kan dock selfies och videosamtal dra nytta av 16 MP-linsen, tillsammans med ToF-linsen för djupbedömning.


Honor V40, pris och lanseringsdatum

Med det officiella tillkännagivandet av funktionerna har Honor också tillkännagivit lanseringspriset för den nya V40, som finns i Magic Night Black (svart), Titanium Silver (silver) och Rose Gold (guld/rosa). Båda konfigurationerna kostar cirka 500 euro, med konfigurationen med 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme för 3 599 yuan (drygt 450 euro) och konfigurationen med 8 GB RAM och 256 GB för 3 999 yuan (cirka 507 euro).

Och även om den redan har börjat säljas i Kina förväntas de internationella marknaderna få vänta till andra kvartalet 2021 för att få tag på Honor's intressanta erbjudande. Enheten kanske inte bara kommer med Googles tjänster och appar, utan också med ett annat namn: Honor View 40. Vi får vänta och se om vi äntligen kan lösa upp de sista knutarna.

Lämna en kommentar