Hur man använder fusk i spel med Wii Homebrew

Om du använder homebrew på din Nintendo Wii-spelkonsol och vill använda fuskoder är det allra första du behöver göra att förbereda systemet ordentligt för att köra anpassad programvara. Detta innebär att du installerar Wii homebrew om du inte redan har gjort det. Då måste du installera homebrew-applikationen GeckoOS, som kan starta ett spel med fuskoder aktiverade. Vi visar dig vad du behöver göra för att aktivera fuskoder i dina spel.

Occarina-applikationen brukade aktivera fuskoder, men dess funktionalitet har vikts in i GeckoOS.


Förbered din Wii för att köra fusk

Innan du kan aktivera fusk på din homebrew Wii måste du välja en metod för att skapa de GCT-fuskfiler som GeckoOS behöver. Det finns tre val:

 • Accio Hacks är ett Wii homebrew-program som låter dig ladda ner och hantera fusk direkt från din Wii. Det har vissa begränsningar och ibland går det inte att ansluta till Gecko-fuskdatabasen, men när det fungerar är det det enklaste tillvägagångssättet.
 • Online GCT Creator kan nås från Gecko Codes webbplats. Det är mer flexibelt än Accio Hacks men kräver att du manuellt kopierar din fuskfil till ditt SD-kort.
 • Gecko Cheat Code Manager är ett PC-program som låter dig arbeta med textfiler som laddas ner från Gecko Codes webbplats. Det är den mest flexibla och kraftfulla av Wii fusk kod chefer men det är också den minst praktiska att använda.

Leta reda på din fuskfil

Du kan hitta fusk på Gecko Codes webbplats. Du kan hitta flera listor för samma spel. Detta beror på att spel som släpps för olika regioner kan ha olika fusk. Listor över spelfusk innehåller alltid ett spel-ID, vars fjärde bokstav anger regionkoden. "E" är för USA, "J" är för Japan, "P" är för Europa. “A” indikerar en kod som fungerar för alla regioner.

GeckoOS känner inte igen spel-ID med A-koden. Du måste byta namn på filen med lämplig regionbokstav.

I vissa fall fungerar fusk för andra regioner. Till exempel kan en Metroid: Annat M-fusk bara ha en japansk fil, men när den ändras från “J” till “E” fungerar den.

Att få fusk från Gecko Codes webbplats

Om du vill hitta fusk på Gecko Codes webbplats, navigerar du till din speltitel genom att välja spelets första bokstav och sedan välja den från listan. Välj antingen GCT för att öppna Online GCT Creator eller välj Text för att ladda ner en textfil som kan användas offline.

Att få fusk med Accio Hacks

Om du vill använda Accio Hacks måste du ansluta din Wii till internet.

 1. I huvudmenyn markerar du “Accio Hacks / Manage Codes” och trycker på A knapp. Navigera till spelets första bokstav. Du ser en “Channel Select” -meny, där du kan välja formatet på spelet du vill ha (alternativen inkluderar Wii, WiiWare, VC Arcade, Wii Channels, GameCube, etc.). Markera den kanal du vill ha och tryck på A. Välj nu första bokstaven i spelet du letar efter och tryck på A. Markera “Accio Hacks” och tryck på A. När filen har laddats ner kommer du tillbaka till spellistan. tryck på B knappen för att backa ut. Du kommer nu att se spelets fuskfil listad. Markera det och tryck på A.

 2. Navigera till spelets första bokstav. Du ser en “Channel Select” -meny, där du kan välja formatet på spelet du vill ha (alternativen inkluderar Wii, WiiWare, VC Arcade, Wii Channels, GameCube, etc.).

 3. Markera den kanal du vill ha och tryck på A.

 4. Välj nu första bokstaven i spelet du letar efter och tryck på A.

 5. Markera “Accio Hacks” och tryck på A.

 6. När filen har laddats ner kommer du tillbaka till spellistan. tryck på B knappen för att backa ut.

 7. Du kommer nu att se spelets fuskfil listad. Markera det och tryck på A.


Skapa en GCT-fil: Välj, redigera och spara dina fusk

När du har hittat fuskfilen för ditt spel måste du välja de specifika fusk du vill aktivera (oövervinnlighet, ökad hastighet, alla vapen etc.) och spara dem i en “GCT” -fil som kan läsas av GeckoOS. Detta kan göras via Accio Cheats, Online GCT Creator eller Gecko Cheat Code Manager. Medan gränssnitten för var och en är olika, är grunderna desamma.

Varje fusk kod består av uppsättningar med alfanumeriska tecken, till exempel "205AF7C4 4182000C." I vissa fall är vissa siffror strängar av Xs som måste ersättas med lämplig alfanumerisk sträng. X används när det finns mer än ett alternativ; en kommentar i, ovanför eller under fusken berättar vilka värden som kan ersätta X: erna.

Online GCT Creator och Gecko Cheat Code Manager låter dig båda lägga till fler fuskkoder.

Alternativ 1: Skapa en GCT-fil med Accio Hacks

Genom att trycka på + -knappen ger en förklaring av Accio Hacks kontroller när som helst.

Så här skapar du en GCT-fil med Accio Hacks:

 1. När du har markerat fuskfilen för ditt spel och trycker på Abör du se en lista över alla tillgängliga fusk. Markera alla du vill ha och tryck på A för att lägga till dem.

 2. Om du behöver redigera en fuskod trycker du på 1. Brådskande 2 visar kommentarer för den koden (som också visas om du trycker på 1.)

 3. När du har valt de fusk du vill ha, tryck på B knapp. Du får välja att spara eller inte spara filen. Fortsätt och spara den.

 4. Fortsätt sedan med att trycka på B tills du kommer till huvudmenyn. Markera Utgång till HBC.

  Det är möjligt att använda TXT-filer som laddats ner från Gecko Codes webbplats med Accio Hacks (detta är användbart om det inte går att ansluta till Gecko-databasen eller om din Wii inte är ansluten till internet). Du behöver helt enkelt lägga filen i rätt mapp på ditt SD-kort. Formeln är SD: codes X L GAMEID.txt, med X som indikerar kanalbokstaven (som kan ses i Accio-huvudmenyn efter varje val) och L som anger första bokstaven i speltiteln.

 5. Nu är det dags att starta ditt spel.

Alternativ 2: Skapa en GCT-fil med hjälp av Online GCT Creator

Så här skapar du en GCT-fil med Online GCT Creator:

 1. Leta reda på din spelfuskfil och välj GCT.

 2. Du bör se en textruta med alla koderna listade. Välj Lägg till koder. Detta visar listan med koder med kryssrutor bredvid var och en. Välj de koder du vill ha och redigera dem vid behov.

 3. Om du hittat några koder någon annanstans kan du välja Lägg till fler koder och ange dem i textrutan och välj sedan Lägg till koder.

 4. När du har valt dina koder klickar du på Ladda ner GCT.

 5. Spara din GCT-fil i mappen "/ codes /" på SD-kortet som du använder för Wii homebrew och skapa mappen om den inte redan finns.

 6. Nu är det dags att starta ditt spel.

Alternativ 3: Skapa en GCT-fil med Gecko Cheat Code Manager

Så här skapar du en GCT-fil med Geckos cheat code manager:

 1. Starta chefen.

 2. Välja Fil > Öppna TXT-fil. Öppna textfilen du laddade ner från Gecko Codes webbplats.

 3. Du bör se en lista med fusk i den vänstra kolumnen med en kryssruta bredvid var och en. Markera rutan för varje fusk du vill ha och redigera alla som behöver redigeras.

 4. Välja Exportera till GCT.

 5. Spara din GCT-fil i mappen "/ codes /" på SD-kortet som du använder för Wii homebrew och skapa mappen om den inte redan finns.

 6. Nu är det dags att starta ditt spel.


Ladda Cheat och kör spelet

Nu när du har din GCT-fil är det dags att ladda fusken och starta spelet. Sätt spelskivan i din Wii-konsol, starta Gecko OS och starta sedan spelet. Vid en viss tidpunkt kommer GeckoOS att berätta att den letar efter fuskoder för skivans spel-ID. Om den inte hittar någon, har du gjort något fel. Kontrollera i så fall dina SD: er / koder / mapp i WiiXplorer eller med din dator och se till att du har en GCT-fil där med rätt spel-ID.

Gecko visar kort spelets ID-kod innan spelet laddas.

Om GeckoOS hittar rätt GCT-fil laddas den automatiskt och du kan fuska till ditt hjärta. Om du vill sluta fuska, avsluta spelet och sedan köra det direkt genom Wii-huvudmenyn, stänga av SD-fusk i GeckoOS-konfigurationsalternativen, ta bort fuskfilen från SD: / koder / mappen eller helt enkelt redigera GCT-filen på det sätt du skapade den, men avmarkera alla fusk och skriv över den befintliga filen.

Lämna en kommentar