Hur man installerar Mobdro på FireStick

Medan du hittar massor av fristående appar för att komma åt stora nätverks-, kabelbaserade och betal-TV-program kan det vara extremt bekvämt att ha en app för att få tillgång till dem alla. Det är här en app som Mobdro kommer in. Så här installerar du Mobdro på Amazons Fire TV-stick.


Vad är Mobdro?

Mobdro är en gratis öppen källkodsplattform som fångar sändningar som strömmas över internet.

Den erbjuder två modeller: streaming med annonser aktiverade och streaming utan annonser. Den senare modellen kräver inte en betald prenumeration utan använder istället din lediga enhets resurser i utbyte mot en annonsfri upplevelse. Det betyder att när du inte strömmar media fungerar Fire TV-pinnen som en server för att distribuera strömmar till andra aktiva Mobdro-tittare.

Du kan växla mellan de två lägena genom att navigera till verktygsfältet längst ner, välj annonser, aktivera eller inaktivera sedan annonser på följande skärm.

Vad finns tillgängligt på Mobdro?

Appen tillhandahåller 12 kategorier inklusive populära TV-kanaler, specifika program, filmkanaler med tema, musiksändningar från MTV, VH1 och så vidare, teknologirelaterade strömmar från NASA och innehåll som inte faller under en specifik kategori.

Till exempel erbjuder kategorin kanaler strömmar från ABC, The CW, CBS, TBS, USA, SyFy och många fler välbekanta nätverk.

Kategorin Film erbjuder kanaler som strömmar filmer med ett visst tema 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Dessa teman inkluderar Action, Skräck, Romantik, Mystery, James Bond, Star Trek, Cult Classic och så vidare.

Under Tech hittar du NASA HD, SiliconAngle, Twit Live, Nasa Live och många fler. Kategorin Musik inkluderar MTV USA, VH1 USA, MTV Classic UK, MTV Dance, Heart TV och Skuff TV. Show-kategorin strömmar Seinfeld, South Park, The Simpsons, The Big Bang Theory, Adventure Time och till och med premiumbetalda shower som Game of Thrones.


Är Mobdro lagligt?

Det är en svår fråga att svara på. Media som streamas gratis på internet är inte ett problem. Upphovsrättsskyddat innehåll kan emellertid hamna i trånga svårigheter. Game of Thrones är ett bra exempel, med tanke på att HBO låser showen bakom en prenumerationsvägg.

”Mobdro har ingen som helst kontroll och kan inte hållas ansvarig för innehållet eller platsen för strömmarna, vilket är det enda ansvaret för de sidor där de är värd,” säger utvecklaren i sitt slutanvändarlicensavtal.

Det faktum att Mobdro inte är tillgängligt på Google Play, Amazons App Store eller till och med Apples App Store borde vara oroande. Utvecklaren ansvarar inte för vad som streamas till din Fire Stick. Det ger bara ett fordon. Hur användare styr det fordonet är deras ansvar.

På den noten, överväga detta: Om du har en TV-prenumeration behöver du inte oroa dig. Om du prenumererar på HBO och / eller Starz, eller om du strömmar över sändningar, behöver du inte oroa dig.

Strömmande media är inte tillgängliga i dina prenumerationer, dock - inklusive innehåll tillgängligt utanför ditt territorium - om där de juridiska problemen finns. Du kanske vill överväga att använda en VPN för att hålla dina internetaktiviteter privata.


Hur du aktiverar sidladdning av app

Först måste du aktivera möjligheten att manuellt installera appar som inte listas i Amazons butik. Att göra det kan vara riskabelt, så var försiktig med de appar som du inte väljer från Amazon. Mobdro är säkert om du följer den här guiden.

 1. Med menyens hemalternativ markerat, använd fjärrkontrollens navigeringsring för att markera inställningar.

 2. Vårt Inställningsskärmen visas omedelbart. Markera Meddelanden, Välj sedan Min Fire TV.

 3. Markera och välj på följande skärm Utvecklaralternativ.

 4. Välja Appar från okända källor, välj sedan Aktivera alternativ som visas i en separat popup.

Så här installerar du Downloader- och Mobdro-apparna

Nu måste du installera en app som laddar ner och installerar appar som inte är från Amazon. Den faktiska Downloader-appen vi använder i den här guiden visas på Amazon, men appen vi vill installera – Mobdro – är inte. Det är därför vi måste aktivera appar från "okända källor."

 1. Sök efter "Loader"med hjälp av Fire TV: s sökverktyg i verktygsfältet och välj sedan appen för att öppna applistan.

 2. Välja Skaffa sig.

 3. Välja Öppen för att öppna appen.

  Du kan också hitta den nyligen installerade appen listad under Senaste på startskärmen.

 4. Välja Tillåt att ge Downloader tillstånd att få tillgång till foton, media och filer på din Fire TV-stick.

 5. Ange följande adress på hemskärmen och välj Go.

 6. APK-filen laddas ned och installeras automatiskt på din Fire TV-stick.

 7. Du ser också en separat popup. Välj Radera om du vill ta bort den nedladdade APK-filen från enheten för att rensa utrymme för andra appar.

Hur man placerar Mobdro på startskärmen

Mobdro visas inte på din startskärm. Istället är det undangömt under ditt appbibliotek. Följ dessa steg för att hitta appen.

 1. Håll ner Hem på fjärrkontrollen tills genvägsskärmen visas.

 2. Välja appar, som bör markeras som standard.

 3. På följande skärm använder du fjärrkontrollens navigationsring för att hitta och markera Mobdro ikonen.

 4. Tryck på fjärrkontrollens hamburgarstil Meny knapp.

 5. En meny visas längst ned till höger. Välj Gå fram.

Lämna en kommentar