Hur man tjänar riktiga pengar genom att arbeta för Google (även hemifrån)


Google lanserar en app genom vilken vi kan få pengar om vi gör småjobb hemma eller i närheten

Det finns ett sätt att göra "jobb" för Google, och bortom det, och få pengar på ditt bankkonto, men det är inte för alla. Den heter "Task Mate" och är en ny app från Google och den är i "Early Access" på den indiska Play Store, dvs. den är avsedd för några få betatestare.

Som du kan läsa i appens informationsblad är den faktiskt fortfarande i utvecklingsfasen och är inte redo för allmänheten, men i samma blad kan du också få veta i detalj hur den kommer att fungera, om och när den kommer att vara öppen för alla. Det verkar dock som om det är en app som är avsedd att stanna kvar och inte försvinna som många andra tidigare Google-experiment. Här är hur Google Task fungerar och hur du kan använda den för att tjäna riktiga pengar. Om du vill hitta ett heltidsjobb kan du läsa vår guide om hur du hittar ett jobb med Google.

Hur Google Task Mate fungerar

Task Mate är en app där du kan tjäna pengar i tre enkla steg: det första steget är att söka efter en uppgift, dvs. en uppgift som ska utföras, det andra steget är att utföra uppgiften och det tredje steget är att hämta ut belöningen.

Belöningen är i lokal valuta och krediteras till ett bankkonto som du måste ange vid registreringen. Det är möjligt att samla ihop kredit från flera uppgifter innan du ber om att få den inbetald på kontot, men du måste samla ihop minst 10 dollar innan du ber om den. När du väl har fått pengarna på ditt konto kan du använda dem som du vill utan några begränsningar.


Vad du behöver göra för att tjäna pengar med Google Task Mate

Plattformens hjärta är därför de uppgifter som ska utföras för att tjäna pengar. Det finns två typer av uppgifter: de som ska utföras hemma och de som ska utföras "på fältet".

De förstnämnda är uppgifter som att översätta meningar, uttala ord på ett visst språk eller besvara en enkät, medan de sistnämnda är uppgifter som att åka någonstans för att ta ett foto av en restaurang och sedan ladda upp det via appen.

När uppgiften är slutförd får vi en utvärdering från den person som begärt den och om den är positiv kommer vi att ta ut den utlovade summan. Ju fler uppgifter vi blir godkända för, desto högre blir vår ranking, vilket kan göra oss till en pålitlig "uppgiftslämnare" när fler personer går med på att göra samma uppgift och personen som begärde den måste välja vem han eller hon ska ge den till.


Vem tilldelar uppgifterna (och vem betalar användarna)

Google säger att uppgifterna "publiceras av företag över hela världen", utan att specificera hur dessa företag kan begära en uppgift och betala för den. Det finns i princip två hypoteser: antingen genom en företagsprofil i själva appen eller genom Google My Business-kontot.

Det är dock säkert att vissa uppgifter kan tilldelas av Google självt, som kan skicka någon för att ta ett foto av ett skyltfönster för att lägga in det i Maps eller Street View. Bland betalarna finns därför även Big G och inte bara små och stora företag.

Hur mycket kan du tjäna med Google Task Mate

I det här läget uppstår spontant en fråga: hur mycket tjänar du på att "göra jobb" för Google och dess kunder? Naturligtvis beror ersättningen på uppgiften och vem som tilldelar den, men ett exempel finns redan bland de bilder som Google publicerat under fliken Task Mate i Play Store.

Denna bild visar uppgiften att ta ett foto av ett skyltfönster, fem minuters promenad från användaren. På fliken står det att uppgiften begärdes av Task Mate, dvs. av Google självt, och att ersättningen är 25 cent. För översättning av tio meningar betalas däremot 50 cent.

Lämna en kommentar