Ladda ner gratis klassisk musik på Musopen

Musopen är en underbar webbplats som är dedikerad till att tillhandahålla gratis nedladdning av klassisk musik till alla som vill ha dem. Dessa klassiska bitar är offentliga, så det är helt lagligt att ladda ner den musik du hittar.

Det finns ett brett urval av klassisk musik att ladda ner. Du hittar hundratals kompositörer och artister som använder alla tänkbara musikinstrument.

Förutom ett stort antal nedladdningar av klassisk musik har du också tillgång till ett stort urval av gratis noter.


Hur man hittar musik på Musopen

Du kan börja din sökning efter gratis musik på Musopen genom att välja musik längst upp på sidan. Därifrån finns det flera sätt att hitta den musik du letar efter.

Använd Musopen Music Discovery Tool för att söka och filtrera resultaten efter längd, instrument, betyg, licens och kvalitet.

På Musiksidan finns också en lista över kompositörer som du kan sikta igenom om du vet vilken kompositör som skapade musiken du vill ladda ner. Nedanför kompositörlistan finns en sektion för artister, en för instrument, ett periodval (som 20th Century, Medeltida, Traditionell, Etc.).

Du kan också bläddra i gratis musik på Musopen efter form, till exempel Oktett, Nyck, Trio, RAG, Galop, och många andra.

Hur man laddar ner musik på Musopen

Du måste registrera dig hos Musopen innan du kan ladda ner någon av musiken. För att få klassisk musik gratis måste du registrera dig för Musopen Lite-kontot. Detta låter dig få fem nedladdningar per dag i standardkvalitetsljud. Du kan betala för Member- eller Benefactor-kontot för obegränsad nedladdning, högkvalitativt ljud, HD-radio och mer.

När du når nedladdningssidan för det stycke du vill spara på din dator, välj den lilla nedladdningsknappen till höger för att spara MP3. Om du inte ser det, välj Ladda ner musik först. Det finns också en uppspelningsknapp som du kan använda för att strömma musiken från Musopen.


Lämna en kommentar