iPhone kommer inte att ladda ner appar? 11 sätt att fixa det

Det kan vara frustrerande när din iPhone inte laddar ner nya appar. Det finns lite värde i en iPhone om den inte kan använda den stora Apples appbutik och dess applikationsbibliotek. Åtgärda detta problem är vanligtvis inte särskilt svårt.

Om din iPhone laddar ner appar men inte uppdaterar dem är det en annan fix.

Dessa tips gäller alla iPhone-, iPad- och iPod touch-enheter med senaste versioner av iOS.


Anledningar till att iPhone inte laddar ner appar

Även om det är ganska enkelt att fixa en iPhone som inte laddar ner appar är orsakerna inte lätt diagnostiserade. Orsaker kan bero på App Store-regler, enkla programvarufel eller problem med ditt Apple-ID eller iPhone-inställningar. Istället för att ge en lista över orsakerna här, ger varje lösning nedan lite bakgrund för problemet.

En enkel förklaring till varför du inte kan ladda ner appar är att det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme på din iPhone. Det finns sätt att frigöra lagring på en iPhone och till och med utöka din iPhones minne.

Så här fixar du en iPhone som inte laddar ner appar

Det finns flera sätt att fixa en iPhone som misslyckas eller stannar när du försöker ladda ner appar. Om appar på din enhet inte hämtas kan du prova dessa korrigeringar i den här ordningen.

 1. Ladda ner via Wi-Fi. Du kan nå en begränsning av App Store om du laddar ner en app via en mobilanslutning som 4G LTE. Apple begränsar storleken på appar som du kan ladda ner över mobilnätverk till 200 MB. (Äldre versioner av iOS sätter gränsen till 150 MB.) Detta hindrar människor från att använda för mycket data på en enda nedladdning. Om appen du vill ladda ner är större än så, anslut till Wi-Fi och försök igen.

  Se till att telefonen inte är i flygplansläge, vilket blockerar alla Wi-Fi- och mobilnätanslutningar.

 2. Starta om App Store-appen. Felet med att ladda ner appen kan ha att göra med App Store-appen. Att stänga App Store-appen kan rensa felet. När du har avslutat appen öppnar du appen App Store igen och laddar ner appen igen.
 3. Pausa och starta om appnedladdningen. Detta tips fungerar när appnedladdningen stannar. Om en appikon visas på din hemskärm, men nedladdningen har saktat eller fastnat, tryck på ikonen för appen du försöker installera. Detta pausar nedladdningen. Vänta en kort stund och tryck sedan på den igen för att återuppta nedladdningen.
 4. Starta om iPhone. Ibland måste du starta om en enhet för att få saker att fungera igen. Det kan finnas ett tillfälligt fel i operativsystemet eller en programvarukomponent. En omställning löser vanligtvis dessa problem.

 5. Kontrollera din Apple ID-betalningsmetod. För att ladda ner appar måste du ansluta en betalningsmetod till ditt Apple-ID, även om du laddar ner en gratis app. Om du inte har en betalningsmetod registrerad eller om ditt kort har löpt ut kan du kanske inte ladda ner appar. Detta kan också leda till en Verifikation krävs popup-meddelande. Att lägga till en giltig betalningsmetod kan lösa problemet.

 6. Logga ut från App Store och logga in igen. En iPhone som inte kan ladda ner appar kan innebära att något är fel med ditt Apple-ID. Om anslutningen mellan din iPhone och Apple App Store bryts kan det lösa problemet genom att logga ut och logga in igen. Välj Inställningar > iTunes & App Store > Apple-ID > Logga ut. Logga sedan in igen genom att välja Logga in och ange ditt Apple ID-användarnamn och lösenord.

 7. Uppdatera iOS. Uppdateringar till iOS - operativsystemet för iPhone, iPad och iPod touch - löser ofta programfel. Det kan vara så att din iPhone inte kan ladda ner appar på grund av ett fel i operativsystemet. En enkel, snabb och gratis OS-uppdatering kan lösa problemet.

  Du kan uppdatera iOS trådlöst eller genom iTunes.

 8. Ställ in rätt datum och tid. Felaktiga inställningar för datum och tid kan hindra dig från att ladda ner appar. Det enklaste sättet att lösa detta är att få din iPhone att automatiskt ställa in datum och tid så att den alltid är korrekt. Välj Inställningar > Allmänt > Datum och tid. Flytta Ställ in automatiskt växla till On (grön).

 9. Återställ inställningarna för iPhone-enheten. Fel beror ibland på inställningar på låg nivå. Du kan inte alltid se eller fixa dessa inställningar individuellt, men iOS ger dig ett sätt att återställa alla inställningar. Om du gör detta raderas inte dina data, men det kan lösa sådana problem.
 10. Kontrollera det Apple-ID du använder. Om du har problem med att uppdatera en app på din enhet kan problemet vara det Apple-ID du använder. När du laddar ner en app är den kopplad till det Apple-ID som du är inloggad vid då. Om du ändrar det Apple-ID du använder kan appar som är kopplade till det gamla ID inte uppdateras. Logga in på andra Apple-ID som du har använt enligt instruktionerna i steg 6 ovan.
 11. Få hjälp från Apple. Om du har provat alla dessa steg och din iPhone fortfarande inte kommer att ladda ner appar behöver du hjälp från Apple-experterna. Du kan få online- eller telefonsupport på Apples webbplats eller boka en tid i Genius Bar i din lokala Apple Store för personlig hjälp.

Lämna en kommentar