LogiLDA.dll: Vad det betyder och hur man åtgärdar det

Windows 10 LogiLDA.dll-felmeddelanden visas vanligtvis under eller strax efter att en enhet startar efter att den har slagits på, vaknat från viloläge eller startat om. Om datorn är gammal eller har flera uppgifter som körs samtidigt kan LogiLDA.dll-varningen visas några minuter efter att Windows 10-enheten har blivit aktiv och användbar.

Instruktionerna och felsökningstipsen i den här artikeln gäller både Windows 10 och Windows 8 och 8.1.

Logitech


LogiLDA.dll-fel

LogiLDA.dll felmeddelanden på Windows 10 bärbara datorer, stationära datorer och surfplattor kan visas i olika format, men dessa felmeddelanden ser vanligtvis ut som följande:

 • Det gick inte att starta c: windows system32 logilda.dll / Den angivna modulen kunde inte hittas.

Orsak till LogiLDA.dll-fel

LogiLDA.dll-filen är vanligtvis associerad med program som Logitech Download Assistant, som ofta placeras på en Windows 10-enhet efter installationen av en ny Logitech-hårdvara, t.ex. en Logitech-spelmus eller tangentbord.

Vissa Windows 10-datorer kan komma med programvaran Logitech Download Assistant förinstallerad.

Logitech Download Assistant söker automatiskt efter nya drivrutiner och programuppdateringar för upptäckta Logitech-produkter vid start. Om det uppstod ett problem med att starta LogiLDA.dll kan detta betyda:

 • Filen installerades inte ordentligt och saknas i programmet.
 • En ny Windows-uppdatering kan ha orsakat att programmet börjat söka efter den här filen på fel plats.

Hur du åtgärdar LogiLDA.dll fel i Windows 10

Det här problemet och tillhörande korrigeringar gäller främst Windows 10-datorer, bärbara datorer och surfplattor. De som använder Windows 8 eller Windows 8.1 kan dock också hitta den här informationen användbar eftersom orsakerna och lösningarna för LogiLDA.dll-felen på dessa Windows-operativsystem är likartade och ofta identiska.

 1. Starta om din Windows 10-enhet. Att starta om en Windows 10-dator, surfplatta eller hybridenhet som en Surface kan lösa en mängd olika problem och bör alltid vara det första du ska försöka.

  Starta om din Windows 10-enhet efter att du har försökt följande tips och lösningar för att se till att ändringarna du har fungerat.

 2. Installera den senaste Windows 10-uppdateringen. Förutom att lägga till nya funktioner och förbättra enhetens skydd mot skadlig kod och virus kan Windows 10-uppdateringar också korrigera eventuella filfel som du upplever.

  Anslut din Windows 10-dator eller surfplatta till en strömkälla innan du installerar uppdateringar, eftersom vissa kan ta mer än en timme att ladda ner och installera helt.

 3. Installera om drivrutinerna för musen. LogiLDA.dll-fel kan orsakas av ett Logitech-program installerat på datorn. Dessa fel utlöses också av drivrutiner installerade för musen. Öppna Enhetshanteraren > Möss och andra pekdon, högerklicka på musnamnet och välj sedan Avinstallera enheten.

  När processen är klar, koppla bort musen, starta om Windows 10-enheten och anslut sedan musen igen.

 4. Inaktivera LogiDA vid start. Tryck Ctrl + Alt + Delväljer Task manager, Välj sedan Startup. Högerklicka LogiDA från listan över program som är inställda på att köras vid start och välj sedan inaktivera.

  Detta löser inga problem som är associerade med programmet. Istället hindrar det att Logitech Download Assistant körs automatiskt när du slår på datorn och visar felmeddelandet LogiLDA.dll saknas.

 5. Avinstallera Logitech-programmet. Om din dator fortsätter att berätta att det var ett problem med att starta Windows LogiLDA.dll, är ett annat sätt att fixa det att avinstallera programmet. Detta kan göras genom att öppna Start > Alla appar, högerklicka på Logitech-programmet och välj Avinstallera.

  Det tillhörande programmet heter Logitech Download Assistant eller något liknande. Dessa program laddas ner och installeras när du använder en ny produkt för första gången, men dessa program behövs inte. Windows 10 är i allmänhet bra på att få ytterligare hårdvara att fungera ordentligt utan att det behövs appar från tredje part.

 6. Installera om Logitech-programmet. Om du föredrar att använda det medföljande programmet för att installera enhetsdrivrutiner eller programuppdateringar, installerar du om det från den disk du ursprungligen installerade det från efter att du avinstallerat det.

  Om du avinstallerar och sedan installerar om samma program kan du åtgärda eventuella fel som skapades under den första installationen.

 7. Prova Logitech Gaming Software istället. Logitech Gaming Software är ett nyare Logitech-program som kan hålla hårdvaran uppdaterad, och det låter dig också anpassa enhetsfunktioner för specifika användningsfall. Avinstallera Logitech Download Assistant genom att följa metoden som visas ovan och ladda ner Logitech Gaming Software från Logitechs webbplats.


Lämna en kommentar