Nimbus 195, tävlingsdrönaren som går i 200 km/h och är oförstörbar


Aerodyne har skapat en tävlingsdrönare, Nimbus 195, som är täckt av ett kolskelett och som kan köra under en bil eller krascha in i en vägg utan att gå sönder

Den som nyligen upptäckt passionen för drönare vet att det, åtminstone i början, alltid kan hända en och annan olycka. Med Aerodyne Nimbus 195 behöver du dock inte oroa dig för det. Vi talar om en drönare som kan krascha in i en vägg eller hamna under en bil utan att gå sönder.

Den oförstörbara drönaren.

En av de svåraste aspekterna för nykomlingar i drönarvärlden är svårigheten att köra den. Ett problem som omfattar flera olyckor och krascher. Och dessa kan naturligtvis skada apparaten eller tvinga oss att ständigt köpa reservdelar. För att lösa detta problem har Aerodyne, ett företag som specialiserat sig på tävlingsdrönare, skapat en drönare som är praktiskt taget oförstörbar. Nimbus 195 kan springa under en bil, krascha in i en vägg i full fart, hamna i en pöl eller i ett tjockt lager snö och komma ut oskadd. Tack vare sitt IP54-skydd klarar den damm och vattenstänk.

Superhårda material

(Taget från YouTube)

Till skillnad från andra tävlingsdrönare, som har flera synliga delar för aerodynamik, är Nimbus 195 helt täckt av en kolram. Den ser ut som en liten boll med propellrar. Vad den förlorar i aerodynamik vinner den i styrka. Skelettet har en struktur som varierar från en till fyra millimeter beroende på vilket belastningsområde det ska skydda. Propellrarna är också konstruerade för att tåla stötar och om de böjs kan de vändas för att återuppta driften. Denna typ av skydd kräver naturligtvis en högre kostnad och en längre produktionstid. Detta återspeglas i slutpriset. Aerodyne säljer enbart beläggningen på Indiegogo för så lite som 160 dollar. En tävlingsdrönare utrustad med skydd kostar 490 dollar, men utan kontroll. För att få Nimbus 195 i sitt kompletta, flygfärdiga paket, inklusive styrenheten och den lutande kameran, måste du betala 750 dollar (drygt 700 euro). Leveranserna börjar i mars. Det kan tyckas vara ett högt pris, men när du räknar in kostnaden för reservdelar och hållbarhetsgarantin kan det vara en bra investering för drönarentusiaster.


Lämna en kommentar