PlayStation 5, funktioner, logotyp och lanseringsdatum avslöjade

De som förväntade sig att få se PS5 på CES 2020 blev besvikna: Sony avslöjade inte designen på nästa generations konsol vid presentationen, utan bekräftade bara det vi redan visste: vissa funktioner, namnet och ett möjligt lanseringsdatum. Det fanns inget nytt om det som redan hade tillkännagivits under tidigare månader.

Sim Ryan, VD och koncernchef för Sony Interactive Entertainment, gick upp på scenen vid den amerikanska mässan och talade om den nya konsolens potential och visade PS5-logotypen för första gången. Bokstäverna och typsnittet är mycket lika dem på PlayStation 4. Ett val av kontinuitet för att visa varumärkets styrka. Den enda intressanta nyheten från Jim Ryan gäller datumet för presentationen av konsolen: vi får vänta några månader till och användarna kommer att informeras i tid. I dagsläget kan man anta att presentationen antingen kommer att äga rum på E3 (videospelsmässan i Los Angeles i juni) eller vid ett annat evenemang.


Perspektivet på PS5-funktionerna

Ingen större nyheter om PlayStation 5-funktionerna. På Sonys CES 2020-event upprepades det vi redan visste: det kommer att finnas 3D-ljud, haptisk feedback och adaptiva utlösare för Dual Shock 5, en höghastighets-SSD för hög prestanda, en 4K Blu-Ray-spelare och hårdvarustöd för Ray-Tracing.

Inget har avslöjats om hårdvarukomponenterna, men PS5 bör inte skilja sig alltför mycket från Xbox Series X, med en specialanpassad AMD-processor som utformats specifikt för den nya konsolen.

När kommer PS5 ut

Jim Ryan upprepade bara det som tillkännagavs för några månader sedan: PlayStation 5 kommer att släppas under julhelgen 2020. Det är svårt att göra prognoser, men det är mycket troligt att konsolen kommer att lanseras under Black Friday 2020, alltså i slutet av november.


Pris PS5

Priset på PlayStation 5 nämndes inte under Sony-eventet. Så vi måste förlita oss på de senaste ryktena på nätet: konsolen förväntas lanseras till ett pris på strax under 400 dollar.


Lämna en kommentar