Så fungerar Deezer, appen för musik och podcasts


Deezer är appen för musik- och podcaststreaming som lär sig av användarens smak och erbjuder anpassat innehåll: hur den fungerar och hur du registrerar dig

Med över 56 miljoner låtar är Deezer appen för musik- och podcaststreaming som ger Spotify och Apple Music konkurrens på köpet. Appen erbjuder kostnadsfria planer och prenumerationsplaner som Deezer Premium, för musiklyssning offline, och Deezer HiFi, för högupplöst innehåll.

Likt andra strömmande appar kan du med Deezer lyssna på musik, både online och offline, och skapa spellistor och personliga samlingar. Deezer-appens styrka jämfört med Spotify och andra tillgängliga alternativ är Flow-funktionen, som lär sig om användarens smak och föreslår nya musikstycken som är speciellt utvalda för dem. Spåret kan förkastas eller godkännas, vilket gör att kvaliteten på förslagen ständigt förbättras. Förutom musik erbjuder Deezer även podcasts och 2020 introducerade appen Shows, en sektion där du kan hålla koll på dem i ditt konto precis bredvid musiksektionen och som nu även finns tillgänglig i Italien, med innehåll på italienska.

Deezer, hur det fungerar och hur man registrerar sig

Deezer är en tjänst som låter dig lyssna på strömmande musik och podcasts och finns tillgänglig för datorer, smartphones och surfplattor både Android och iOS, smartklockor, smarta tv-apparater och även i bilar, för infotainmentsystemen i den senaste generationens bilar. För att kunna använda det måste du registrera dig, antingen genom att skapa ett nytt konto med din e-postadress eller genom att registrera dig med ditt Facebook- eller Google-konto.

När du har registrerat dig gör Deezer ett preliminärt test för att bättre förstå din musiksmak: du kan välja upp till fem favoritmusikgenrer och, precis som på Tinder, kan du svepa över de föreslagna artisterna för att ange vad du gillar och vad du inte gillar. När minitestet är avslutat kommer användarens profil att anpassas efter deras smak och de kommer att kunna få tillgång till streamingplattformens innehåll.

Den viktigaste egenskapen hos Deezer jämfört med Spotify är anpassningen av de låtar som erbjuds enligt användarens preferenser, tack vare Flow-läget, som varje dag erbjuder användaren nya samlingar av låtar som inspirerats av deras lyssningsvanor.


Deezer Shows, ny podcastfunktion

Appen uppdateras ständigt för att erbjuda sina användare en bättre tjänst och det senaste tillskottet är avsnittet Shows, som innehåller en ny funktion för podcasts. Avsnittet visas precis bredvid Musik och kommer att erbjuda personliga förslag på användarnas profiler för att föreslå de mest intressanta poddarna.

Lyssarna kommer att ha tillgång till 15 kategorier och undergenrer av poddar om allt från musik till matlagning och nyheter. Du kan spela upp de senaste avsnitten eller välja poddar efter längd. Utbudet är stort: från Alessandro Barberos historielektioner till Francesco Migliaccios urbana demoner och till och med "Start and Morgana, I am the rich man" av Michela Murgia och Chiara Tagliaferri, där du får höra historier om kvinnor som har bidragit eller bidrar till att överbrygga könsklyftan och som inte behövde gifta sig med en man som hade pengar.


Deezer Free, Premium och Family: alla prenumerationer

Deezer-appen finns tillgänglig med olika prenumerationsplaner. Deezer Free-planen är gratis och inkluderar slumpmässig uppspelning av hela den omfattande katalogen av ljudinnehåll. Deezer Premium-planen kostar 9,99 euro per månad efter en gratis 30-dagars provperiod och inkluderar uppspelning offline, uppspelning som användaren själv kan välja och ingen reklam. Deezer Family-abonnemanget ger möjlighet att komma åt appen från sex olika konton och erbjuder en gratis månad som sedan förnyas för 14,99 euro per månad.

För dem som vill lyssna på musik i högupplöst kvalitet är det perfekta abonnemanget Deezer HiFi, även här med en gratis provmånad och sedan 14,99 euro per månad. Det finns också specialerbjudanden, till exempel Deezer Student, ett abonnemang för studenter som erbjuder Premium-versionen för 4,99 euro per månad, och ett årligt abonnemang som inkluderar ett år av Deezer Premium för 99,90 euro istället för 119,80 euro. Och om du vill ge bort en gåva erbjuder appen också Deezer-presentkort för 3, 6 eller 12 månaders obegränsad musik till vem du vill.

Lämna en kommentar