Vertigo, appen för att lyssna på musik med vänner på distans


Vertigo är en musikplattform som för tillfället endast finns tillgänglig för iOS och som låter dig lyssna på en låt i realtid tillsammans med andra personer

Ett av de vanligaste sätten att lyssna på en låt på distans och samtidigt med någon är att ta upp telefonen och ringa. Romantiker vet något om detta.

Den nya appen heter Vertigo och har en unik funktion: den gör det möjligt för användare att lyssna på ett musikstycke samtidigt med vänner och familj. Inte bara det, utan programvaran gör det också möjligt för användare att dela upplevelsen med helt främmande personer. För första gången, trots många misslyckade försök, har någon lyckats skapa vad som verkar vara en verklig social musikplattform. Och som de bästa meddelandeprogrammen erbjuder Vertigo också möjligheten att kommentera levande musik. Användarna kan chatta med den person som de delar låten med. Kort sagt saknar den här innovativa appen ingenting.

Hur Vertigo fungerar

(Taget från YouTube)

Kärnan i musikplattformen är därför delning av musikspår i realtid, beat för beat som anglosaxarna skulle säga. Men hur fungerar Vertigo? För att kunna njuta av dessa ljudupplevelser tillsammans med vänner och familj (och även främlingar) måste du vara Apple-användare. Applikationen är för närvarande endast tillgänglig för iOS och det finns ingen indikation på om den kommer att finnas tillgänglig för Android. När du har laddat ner programmet från App Store måste du skapa ett konto: du kan använda din e-postadress eller dina Facebook- och Twitterprofiler. Användarna kan välja att följa andra medlemmar i gemenskapen eller bjuda in sina vänner.


Låtdelning via Spotify

Den viktigaste funktionen i Vertigo är Spotify. Utan musikströmningsplattformen skulle det inte vara möjligt (särskilt inte lagligt) att lyssna på ett musikstycke tillsammans med en annan person i realtid. Efter att ha skapat en profil ombeds användarna att koppla sitt Spotify-premiumkonto till appen.


Lämna en kommentar