Så här återställer du PUK SIM Iliad

#


Kommer du inte ihåg PIN-koden som du valde för ditt Iliad-kort? Inga problem: det är mycket enkelt att återställa din PUK och låsa upp ditt SIM-kort. Ta reda på hur

Du blev fångad av den första entusiasmen och bestämde dig för att göra ett Iliad SIM-kort och testa det i några dagar. Sedan, mellan ett åtagande och ett annat, bestämde du dig för att lägga den åt sidan och nu, flera månader senare, vill du använda den igen. Men det finns ett problem: du kommer inte ihåg din PIN-kod, och nu är du rädd att du måste kasta ditt Iliad-mobilkort i papperskorgen.

För att undvika den här typen av situationer har Iliad fastställt samma låskod för alla sina SIM-kort: 1234. Om du inte har ändrat den kan du försöka skriva in den här strängen och vänta en stund tills SIM-kortet låses upp och telefonen låses upp. Om du har ändrat den men inte kommer ihåg den har du två alternativ: antingen använder du ditt minne i hopp om att den kommer tillbaka till dig, eller så anger du den tre gånger i rad och anger sedan PUK-koden. Till skillnad från PIN-koden är Iliad PUK-koden lättare att hämta.

Hur man hämtar Iliad SIM PUK

För att låsa upp ditt Iliad SIM-kort måste du hämta PUK-koden. Det finns minst två olika sätt att göra det på: SIM-förpackningen och kundområdet på webbplatsen. Om du fortfarande har kvar plastkortet från vilket du "drog ut" telefonkortet som ska sättas in i din smartphone, ta fram det och titta noga: på en av de två sidorna ska du hitta PUK-koden som gör att du kan låsa upp SIM-kortet.

Om du inte kan hitta förpackningen kan du hämta Iliad SIM PUK-koden från det personliga området på Iliads webbplats. På portalens startsida klickar du på Personligt område och anger dina profiluppgifter när du blir ombedd att göra det. När du har laddat klickar du på Mina personuppgifter i den vänstra kolumnen och sedan på Min PUK-kod. Inom några sekunder kommer PUK-koden att visas på skärmen: sätt in den i din smartphone och vänta tills den låses upp.


Lämna en kommentar