Så här ser du Belgiens Grand Prix 2017


Spa-Francorchamps-banan är värd för det tolfte Grand Prixet i 2017 års Formel 1-säsong. Så här kan du följa det i direktsändning på smartphones och datorer

Efter det välförtjänta sommarlovet återvänder Formel 1-cirkusen till banan och gör det i den spektakulära miljön på Spa Francorchamps, som tillsammans med Monza är en av världens vackraste banor. Mästerskapet kommer att återupptas med utmaningen mellan Vettel och Hamilton om segern i världsmästerskapet 2017: Ferrari-föraren leder med 14 poäng, men varje lopp kan ändra balansen. Belgiens GP kan följas live på SkyGo och RaiPlay: så här gör du.

Efter Vettels seger i det sista Grand Prixet före sommarsemestern har Hamiltons uppkörning stannat av och nu måste den engelske föraren också se upp för sin lagkamrat, finländaren Bottas. Men Spa-Francorchamps-kretsen kan vara gynnsam för Mercedes: de långa raksträckorna och snabba kurvorna gör att Ferraris motor får lite problem. Men det är inte uteslutet att Maranello-teamet kommer med aerodynamiska uppdateringar som kommer att förändra korten på bordet.

Som bekant har TV-rättigheterna för 2017 års Formel 1-mästerskap köpts av Sky, som sänder Grand Prix på sin satellitplattform. De som inte har en prenumeration på Sky kan också se Formel 1 på Rai: den statliga televisionen har faktiskt köpt alla GP från Sky, men de flesta av dem kan bara sända dem på uppskjuten basis. Precis vad som kommer att hända med GP i Spa-Francorchamps. För att se Belgiens GP 2017 i direktsändning är den enda plattformen SkyGo.

Hur man ser Belgiens GP 2017 i direktsändning på SkyGo

För dem som fortfarande är på semester och inte kan följa GP i Spa-Francorchamps bekvämt i soffan hemma finns det möjlighet till direktsändning. På SkyGo-plattformen kommer det att vara möjligt att följa live-streamingen av fri träning, kvalet och loppet på söndag. Som vanligt är fredagen tillägnad två serier av fria träningar, medan lördag klockan 14.00 börjar kvalet. På söndag är det samtidigt tävling på söndag. För att se Belgiens GP 2017 i direktsändning måste du gå in på SkyGo plattformen med ditt Sky-konto och sedan koppla in dig på kanalen för Formel 1. Du måste ha en prenumeration på Sport-paketet.


Hur du följer Belgiens GP 2017 i streaming på RaiPlay

Gapet i Spa-Francorchamps är en del av paketet med Grand Prix som RAI inte kan sända live utan endast i efterhand. Det kommer dock att vara möjligt att följa gratis streaming av fri träning, kval och loppet på RaiPlay-plattformen. På fredag och lördag kommer Spa-Francorchamps GP att sändas på RaiSport, medan loppet kommer att sändas på RaiUno. För att se Belgiens GP 2017 i streaming måste du ansluta till RaiPlay-plattformen och välja den kanal som sänder Grand Prixet (loppet sänds klockan 21.00 på söndag).


Lämna en kommentar