Amazon Alexa kan nu styras så här


Amazons virtuella assistent är nu bättre på att känna igen naturligt språk och kan nu styras med nya personliga fraser.

Med den nya uppdateringen blir Amazon Alexa ännu smartare. Den Jeff Bezos-grundade jätten röstassistent kan nu förstå fraser som användaren anger för exakt, riktad smart hemautomationskontroll som anpassar sig till behoven hos dem i hemmet.

Och även om det är bland de viktigaste nya funktionerna för dem som förlitar sig på den digitala assistenten dagligen, så är röstkommandon bara en av funktionerna som tillkännagavs under den senaste Alexa Live 2021. Det virtuella evenemanget, som hölls förra veckan, är helt och hållet tillägnat kompetensutvecklare, tillverkare av enheter och nystartade företag som vill arbeta med den artificiella intelligens som styr enheten. Med den senaste uppdateringen vill Amazon gå längre än den grundläggande funktionaliteten genom att tillhandahålla de rätta verktygen så att Alexa kan integreras mer i användarnas vardag.

Amazon Alexa, de nya kommandona

Den senaste uppdateringen gör det möjligt för Alexa att förstå sju olika anpassade fraser, som kan användas för att hantera alla smarta hem-tillbehör som är anslutna till huvudenheten. Den senaste uppdateringen gör det möjligt för Alexa att förstå sju olika personliga fraser, som kan användas för att helt styra alla smarta hemtillbehör som är anslutna till huvudenheten. Säg bara den utlösande frasen, en av dem som registrerats via smartphone- och surfplattaappen som är ansluten till de smarta högtalarna, för att starta de tidigare programmerade rutinerna.

D tack vare det flerspråkiga stödet, som är ett annat tillägg till den senaste förbättringsomgången, kan fraserna ställas in på italienska eller på ett annat språk. Detta gör det enklare och enklare att utnyttja potentialen hos Alexa i varje aspekt av den dagliga rutinen.


Amazon Alexa, de andra nya funktionerna

Den mest intressanta av de andra funktionerna som presenteras är möjligheten att få förslag på vilka färdigheter som ska installeras utifrån de vanligaste förfrågningar som användaren gör till sin personliga assistent med enbart röst, dvs. Echo eller Echo Dot. Utöver detta finns det också en annan rent kommersiell aspekt, nämligen möjligheten att få inköpsförslag - givetvis via Amazons e-handel - för produkter eller tjänster i linje med de färdigheter som används av den smarta assistenten.

Med en förbättrad förståelse för naturligt språk blir Alexa alltmer kapabel att förstå användarnas förfrågningar, även de som inte är så direkta, vilket möjliggör ett djupt samspel mellan människa och maskin. Detta gäller även Alexas röst, som nu består av två delar. Den har fått det vänliga namnet "Ziggy" och är den manliga "formen", som kan användas genom att säga kommandot "Alexa, ändra din röst". Allt vi behöver göra är att välja den som passar oss bäst.


Lämna en kommentar