Så här skickar du ett certifierat e-postmeddelande med Libero Mail


Sända ett certifierat e-postmeddelande med Libero Mail är enkelt och intuitivt: här är guiden att följa steg för steg.

Sända ett certifierat e-postmeddelande med Libero Mail PEC är enkelt och intuitivt. Genom att gå in i din PEC-postlåda kan du se din inkommande post, se utkast och skapa nya meddelanden som du kan skicka till dina kontakter.

PEC erbjuder fördelar både för yrkesverksamma och företag, för vilka det är obligatoriskt att ha en certifierad postlåda, och för privatpersoner. Att skicka ett PEC har samma rättsliga värde som ett rekommenderat brev med mottagningsbevis i alla de fall som föreskrivs i lagen. Här är en guide för att skicka certifierade e-postmeddelanden med din Libero Mail PEC-box och dra nytta av alla fördelar: oavsett om du är en privatkund som har prenumererat på en Family PEC från 14,99 euro per år inklusive moms, eller om du prenumererar på en PEC Unlimited med obegränsat lagringsutrymme för 30 euro per år plus moms.

Libero Mail PEC: hur du skickar ett certifierat e-postmeddelande

Libero Mail PEC-administratören erbjuder sina användare ett enkelt och intuitivt gränssnitt för att skicka ett obegränsat antal certifierade e-postmeddelanden. Användaren loggar helt enkelt in på sitt Libero Mail PEC-konto med sina inloggningsuppgifter för att öppna gränssnittet.

I det övre fältet, strax under Kontakter och bredvid sökfältet för meddelanden, finns alternativet Skriv och klicka helt enkelt på det för att öppna ett nytt utkast. Användaren måste i fältet för mottagare ange adressen till den PEC-box som han vill skicka meddelandet till, skriva ämnet, komponera textmeddelandet och klicka på Attach för att lägga till filer till det meddelande som han vill skicka.

När du är klar med uppgifterna klickar du bara på Skicka för att skicka meddelandet och få ut det mesta av den tjänst som Libero Mail PEC erbjuder.


Libero Mail PEC: hur tjänsten fungerar

Att skicka ett PEC från din Libero Mail PEC-box fungerar annorlunda än ett vanligt e-postmeddelande. När det gäller ett vanligt e-postmeddelande är sändningsprocessen enkel: du öppnar ett nytt utkast till meddelandet, anger mottagarens e-postadress och ämne, texten och eventuella bilagor och fortsätter sedan att skicka det.

För ett certifierat e-postmeddelande slutar inte operationen med att du klickar på "Skicka" efter att du har skrivit meddelandet, utan den är uppdelad i tre faser: sändning, mottagning och sändning av leveranskvitto. Efter att ha skrivit meddelandet och skickat det utför avsändarens certifierade e-postserver en rad formella kontroller av det mottagna meddelandet och skickar i sin tur ett mottagningskvitto till avsändaren som bekräftar att e-postmeddelandet har godkänts av systemet vid ett visst datum och en viss tidpunkt. Mottagningskvittot undertecknas sedan av avsändarens PEC-ansvarige.

Det ursprungliga meddelandet placeras i ett transportmeddelande, eller transportkuvert, av typen S/MIME, som innehåller det ursprungliga meddelandet och alla uppgifter som intygar att det transporteras som en bilaga. Först då lämnar e-postmeddelandet avsändarens domän och skickas till mottagarens domän via mottagningspunkten, som utför nödvändiga kontroller av PEC:s ursprung och meddelandets riktighet.

Om alla kontroller är positiva vidarebefordras meddelandet till utlämningspunkten, som skickar avsändaren ett PEC-leveranskvitto, vilket är en motsvarighet till returkvittot för ett vanligt rekommenderat brev.


Lämna en kommentar