Så här infogar du en länk i ett e-postmeddelande med Mac OS X Mail

Det är enkelt att infoga en länk till en webbsida i Mail för macOS. Kopiera bara webbsidans URL från din webbläsares adressfält och klistra in den i e-postmeddelandet.

Ibland uppstår det emellertid konflikter med hur Mail formaterar utgående meddelanden och hur mottagarna faktiskt kan läsa dem, och i vissa fall kan till och med länken du försöker skicka inte fungera. En lösning är att skapa en hyperlänk.


Så här skapar du en hyperlänk i Rich Text i e-post för macOS Mail

För att lägga till en klickbar länk måste du skriva ditt meddelande som rich text. Detta fungerar i Mail-appen på alla Mac-datorer.

  1. Öppna Mail och börja med ett nytt meddelande.

  2. Välj Format > Gör rich text från menyraden för att komponera ditt meddelande i rich-textformat. (Om du bara ser Skapa vanlig text är din e-post redan inställd för rich text och du behöver inte göra någonting.)

  3. Skriv ditt meddelande och markera ordet eller frasen som du vill göra till en hyperlänk.

  4. Från menyn Redigera, välj Lägg till länk...

  5. En ruta dyker upp och ber om länken. Klistra in webbadressen och välj OK.

Utseendet på den länkade texten ändras för att indikera att det är en länk. När e-postmottagaren klickar på de textlänken öppnas webbsidan.

Hur man skapar hyperlänkar till webbadresser i vanliga e-postmeddelanden

Mac Mail placerar inte en klickbar textlänk i den vanliga textversionen av ett e-postmeddelande, eftersom det vanliga textformatet inte stödjer textlänkar. Om du inte är säker på om mottagaren kan läsa e-postmeddelanden med rich- eller HTML-formatering klistrar du in länken direkt i meddelandetexten istället för att länka text till den. Följ dessa steg för att se till att Mail inte "bryter" länken:

  • Klistra in webbadressen på en egen rad.
  • Om webbadressen är längre än 69 tecken, använd en tjänst som Bitly eller TinyURL för att göra URL:n kortare. E-post bryter rader med 70 tecken. Om pausen inträffar mitt i en webbadress kanske det inte går att klicka på länken.

Hur man redigerar eller tar bort en länk i ett macOS-e-postmeddelande

Om du ändrar dig kan du ändra eller ta bort hyperlänken i macOS Mail:

  1. Klicka var som helst i texten som innehåller länken.

  2. Från menyn Redigera, välj Redigera länk.

  3. Välj Ta bort länk > OK. Länken försvinner från den markerade texten.


Lämna en kommentar