Så här snabbar du upp Windows 10 genom att inaktivera bakgrundsappar


Bakgrundsappar tynger datorns minne och saktar ner Windows 10: så här inaktiverar du dem

Med Windows 10 har Microsofts operativsystem tagit ett stort steg framåt när det gäller funktionalitet och prestanda. Men genom åren har de halvårsvisa uppdateringarna försämrat Windows 10:s prestanda. Varför är det så? Mycket enkelt. Microsoft har släppt nya program och tillämpningar som bara har gjort operativsystemet långsammare. I många fall är det onödiga verktyg som körs i bakgrunden och tar upp minnet på enheten.

Om du kollar din dator kommer du snart att inse hur mycket bakgrundsapparna påverkar fördröjningen av Windows 10. Problemet är antalet program som körs i bakgrunden och som användaren inte ens vet om att de finns. När du räknar ihop det utrymme som varje enskild app tar upp är slutresultatet att hälften av kraften i din Windows 10-dator ligger i händerna på värdelösa program som du aldrig använder. Som tur är kan användaren i Windows 10 bättre hantera de processer som är aktiva på datorn och inaktivera bakgrundsappar som vi inte använder: så här gör du.

Så förbättrar du prestandan på Windows 10:s dator

De program som är aktiva i bakgrunden i Windows 10 kan hanteras av användaren via inställningarna i operativsystemet. Detta är en ganska enkel operation som kan göras av vem som helst, även de som har lite erfarenhet av datorer.

Det första steget är att klicka på Windows-ikonen som finns i "Aktivitetsfältet". Start-menyn öppnas och du måste välja kugghjulsikonen i den vänstra kolumnen. Då öppnas en ny sida och du måste klicka på punkten "Privacy" (i slutet av listan). Du får tillgång till en ny sektion: i alternativen i den vänstra kolumnen väljer du "Bakgrundsappar" (i slutet av listan). Du är nästan framme vid slutet av arbetet: du har alla program som körs i bakgrunden på din Windows 10-dator framför dig.

Nu måste du kontrollera listan noggrant och inaktivera de program som du aldrig använder. Det finns till exempel vissa videospel som har lagts till i datorn i samband med de olika uppdateringarna av Windows 10. Om du aldrig har öppnat dem ska du inaktivera dem. När rensningen är klar kommer datorns prestanda att förbättras avsevärt.


Lämna en kommentar