Så här ställer du in och använder TeamSpeak

Du vill starta en grupp med dina vänner för onlinespel, eller du är affärsprofessionell, och du vill skapa en grupp för intern kommunikation. TeamSpeak är en av de ledande plattformarna som erbjuder den typen av service och funktionalitet. Det är en tjänst som tillhandahåller appar för datorer och mobila enheter för att tillåta användare att kommunicera mellan dem med hjälp av banbrytande VoIP-teknik för högkvalitativa röstsamtal. Så här ställer du in och använder den.


Vad du behöver

Följande är saker du behöver för bra röstkommunikation med TeamSpeak.

 • Systemkraven för både server och klient för TeamSpeak 3 är ganska lätta. Du kan få saker att fungera även med en Pentium 4 med en klockhastighet på minst 800 MHz (inte konstigt hur det fungerar så bra på Android-telefoner och iPhone), 128 MB minne (512 rekommenderas) och 5 MB hårddisk Plats. Det är detsamma för alla plattformar.
 • Du behöver en internetanslutning med tillräcklig bandbredd för VoIP. Om du spelar online är den bandbredd som krävs för TeamSpeak jämfört med den du redan använder försumbar. Så bandbredd borde inte vara ett problem för onlinespelare.
 • TeamSpeak-programvaran (klient), som är gratis att ladda ner.
 • Du behöver en TeamSpeak-server, vilket är ett centralt element för att röstkommunikation ska kunna ske. Läs nedan för mer information.
 • Du behöver ett team, en grupp människor som är villiga att kommunicera och installera klienten.

Skaffa en TeamSpeak-server

Det här är den mest spännande delen av jobbet. Det finns olika scenarier här, beroende på hur du ska använda tjänsten och i vilket sammanhang.

Apparna är tillgängliga fritt och endast tjänsten betalas. Om du nu kan vara värd för en server får du serverns programvara gratis. Du måste betala för tjänsten varje månad, om du är en professionell som vill driva saken inom ditt företag. Kolla deras webbplats för priser. Observera att i det här fallet måste du lämna din serverdator på och ansluten 24/7. Observera också att om du är en ideell organisation eller grupp har du gratis licenser.

Nu om du inte vill bli störd att köra din server kan du hyra en. Det finns gott om TeamSpeak-servrar som erbjuder tjänster för vissa kunder. Du betalar för tjänsten varje månad. Typiska värden skulle vara cirka $ 10 för 50 användare under en månad. Sök efter TeamSpeak-servrar för att hitta dem.


Ladda ner och installera klienten

Det är enkelt att ladda ner och installera TeamSpeak-klientappen. Gå till nedladdningssidan på TeamSpeak-webbplatsen. Din plattform (oavsett om Windows, Mac eller Linux) bör listas med tillgängliga versioner.

TeamSpeak-klientappen för Android-enheter kan också fås från Google Play och den för iPhone i Apple App Store.


Ställa in TeamSpeak-appen

När du har startat den nedladdade installationsfilen, ombeds du som vanligt att läsa ansvarsfriskrivningen och legalisera och godkänna. Installationssekvensen är ganska vanlig och enkel, men det finns vissa parametrar du måste ange korrekt.

Installationsguiden ber dig att:

 • Välj ett smeknamn
 • Ange mikrofoninställning
 • Testa din mikrofon
 • Ange eventuella snabbtangenter
 • Välj ett ljudpaket för aviseringar
 • Välj eventuella plugin-program

Använda TeamSpeak-appen

Det första du behöver göra när du använder TeamSpeak är att ansluta till en server. Ange serveradress, ditt smeknamn och lösenord. Då är du ansluten till den gruppen och kan börja kommunicera. Resten kan göras snabbt med detta enkla och användarvänliga gränssnitt. Dela serveradressen med de vänner du vill interagera med.

Lämna en kommentar