Så här tar du bort värdelösa appar från Windows 10

#


Bloatware är appar som är förinstallerade i Windows 10 och som inte har någon egentlig nytta. Så här gör du dig av med dem

Likt alla operativsystem är Windows 10 fullt av onödiga program som installeras på datorn tillsammans med operativsystemet. Användare av tillverkaranpassade datorer är bekanta med detta problem: dussintals programvaror som inte tjänar något annat syfte än att ta upp plats. Dessa program har också ett särskilt namn: bloatware. Och de förekommer allt oftare på både datorer och Android-smartphones.

Det går tyvärr inte att ta bort bloatware från din Windows 10-dator med hjälp av olika vapen som tillhandahålls direkt av operativsystemet eller med hjälp av program från tredje part. Det sistnämnda är det bästa valet, eftersom det gör att du kan gå djupare och ta bort alla spår av bloatware, även de mest komplicerade att ta bort. Det är mycket viktigt att radera denna typ av onödiga program, särskilt om hårddisken har lite minne eller om datorn inte presterar tillräckligt bra. Detta minskar antalet processer som startar så fort datorn slås på. Så här tar du bort bloatware.

Så tar du bort bloatware från Windows 10

Vi börjar med ett antagande: inte all bloatware på din Windows 10-dator är densamma. Mycket beror på hur tillverkaren har valt att anpassa datorn och hur många bloatware-program som är installerade. Utöver dessa program finns det andra program som finns som standard på alla Windows 10-datorer och som är direkt tillverkade av Microsoft. Med andra ord är det programmen i Start-menyn som tar upp utrymmet för Live Tiles.

Det är inte särskilt komplicerat att radera Windows 10 bloatware. Vi hittar dem inte i listan över installerade appar, men det borde inte vara något problem. Det finns ett alternativt sätt att ta bort dem: öppna Start-menyn, högerklicka på Live Tiles och klicka på "Avinstallera". Inom några sekunder kommer den att raderas från din dator.


Så tar du bort bloatware i Windows 10 med en ad hoc-app

Om du inte vill slösa alltför mycket tid på att leta efter varje enskild bloatware-app kan du använda ett mycket lättanvänt program med öppen källkod till din undsättning: Bloatbox. Programvaran är gratis och mycket intuitiv att använda: när den är installerad är det bara att starta den för att se alla installerade bloatware-appar samlade på en skärm. Om du vill ta bort dem markerar du dem en efter en och trycker sedan på knappen för att ta bort dem. Enkelt, lätt och snabbt.


Lämna en kommentar