Så tar du bort Chrome-tillägg


Installationen av Chrome-tillägg är enkel, men när det är dags att ta bort ett tillägg vet du ibland inte hur du ska göra: oroa dig inte, här är hur du ska göra

I Chrome Web Store finns alla möjliga sorters tillägg. De låter dig dra nytta av tjänsterna i Googles ekosystem i bara några få steg, från Översättare till Drive, för att ringa upp emojis och till och med för att roa dig med roliga spel. Det här är Google Chrome-tillägg, små program som skapas av Google eller tredjepartsutvecklare och som används för att lägga till nya funktioner i webbläsaren.

Sedan de introducerades har de haft enorm framgång, vilket framgår av det faktum att det, som vi sa, finns alla typer av tillägg för alla syften, från de mest användbara till de minst användbara, i Chrome-tilläggsbutiken. Chromes tillägg tar i genomsnitt lite minne i anspråk, vilket gör att du vill ladda ner många av dem, och ibland slutar det med att du fyller webbläsaren med tillägg som ibland är värdelösa, särskilt när du låter dig ryckas med och installerar dussintals. Eller helt enkelt blir de överflödiga när du försöker åtgärda Chromes brister med tillägg, som Google sedan åtgärdar med uppdateringar. Så när Chrome-tillägg inte längre behövs, hur tar du bort dem?

Borttagning av Chrome-tillägg: stegen

Installation av Chrome-tillägg är enkelt, men att ta bort dem? Det är också möjligt att ta bort dem, om du vet hur man gör. Låt dig inte avskräckas av att Google Chrome finns för flera olika operativsystem, från Windows till MacOS via Linux: processen är nästan identisk för alla dessa system. Nu börjar vi.

Först måste du öppna Google Chrome och sedan hitta knappen med de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet. När du har klickat på den hittar du rubriken Andra verktyg och håller muspekaren över den för att få upp en lista med alternativ, där du ska välja Tillägg.

På den nya fliken hittar du först det Chrome-tillägg du vill ta bort och väljer knappen Ta bort. När du har tryckt på knappen visas ett litet fönster och webbläsaren kontrollerar att du verkligen vill ta bort tillägget och att du inte har tryckt på knappen av misstag.

Om tillägget har en liten ikon bredvid Chromes sökfält kan du också högerklicka på den och välja Ta bort från Chrome...


Jag har gjort ett misstag, hur går jag tillbaka?

Var försiktig när du väljer vilket tillägg du vill ta bort, för när du väl har bekräftat avinstallationen kan du inte gå tillbaka.

För att få tillbaka det du tog bort av misstag måste du gå tillbaka till Chrome Web Store, skriva namnet på tillägget i sökfältet och klicka på knappen Lägg till. Det är inte komplicerat att utföra eftersom det som sagt är lätt att installera förlängningar, men det skulle vara slöseri med tid.


Lämna en kommentar