Samsung, ”hitta personlig enhet”-meddelande: vad det betyder

#


Sedan igår kväll har miljontals Samsung Galaxy-ägare runt om i världen fått ett märkligt meddelande. Så här är det

Ett mystiskt meddelande har skrämt alla Galaxy-ägare runt om i världen. Många människor, även i Italien, har fått ett push-meddelande från appen "Find My Device", som är mycket användbar om din smartphone har försvunnit eller stulits.

Meddelandet innehåller ingen text förutom numret "1" följt av ett annat nummer "1". Många Samsung Galaxy-ägare har rapporterat att det inte fungerar alls att trycka på meddelandet för att öppna det, utan att det försvinner helt och hållet efter att du har tryckt på meddelandet och inte lämnar några spår efter dig. Denna gåtfulla "händelse" har förstås gjort Galaxy-telefonägare förbluffade och oförmögna att komma med en förklaring. Många människor fick meddelandet mitt i natten och vissa, som det står i vissa tweets, blev riktigt rädda eftersom de inte visste vad som pågick.

Samsung: det märkliga meddelandet

De telefoner som berörs av det märkliga meddelandet är Galaxy Z Flip, Galaxy Note 10, Galaxy S, Galaxy A och Galaxy J. Men det mest absurda är att meddelandet togs emot även av dem som inte har appen "Samsung Find My Mobile" installerad på sin enhet. Är detta ett test? Det sydkoreanska företaget har ännu inte uttalat sig om saken.

Det kan vara ett misstag, men också ett snabbt test med ett antal telefoner runt om i världen. Faktum är att Samsung när som helst kan gå in och förklara händelsen och lugna sina användare. En liknande sak hände för en tid sedan med telefonerna OnePlus 7 och OnePlus 7 Pro. Ägarna till dessa enheter fick också ett liknande meddelande som åtminstone under de första minuterna gav dem en känsla av oro och förvirring. Meddelandet var skrivet på kinesiska, men företaget meddelade genast att det bara var ett internt test.


Vad Samsungs "Personal Device Finder" är till för

"Samsung Personal Device Finder" gör det möjligt för dig att hitta din telefon om den försvinner eller stjäls. Appen kan inte bara lokalisera din telefon på distans, utan också låsa skärmen, förhindra åtkomst till Samsung Pay och säkerhetskopiera de data som finns lagrade på enheten.


Lämna en kommentar