Schweizisk fotboll, superglasögon för målvakter som stimulerar hjärnan


Företaget VisionUp har skapat intelligenta glasögon som stimulerar hjärnan och ögonglobens muskler, och det schweiziska fotbollslandslaget använder dem

En målvakt som bär glasögon brukar inte vara ett tecken på att han eller hon är mycket pålitlig mellan stolparna. Det japanska företaget Vision Up vill dock ändra denna uppfattning. Företaget har utvecklat särskilda Strobe Glasses, intelligenta glasögon, som testas tillsammans med det schweiziska fotbollslaget.

Det är ingen tillfällighet att de två schweiziska målvakterna gick in på planen med solglasögon på sitt sista träningspass inför VM-kvalmatchen mot Lettland. Detta är varken den senaste trenden eller en modern look. Utvecklarna säger att solglasögonen kan förbättra synen och den atletiska förmågan hos de främsta spelarna. De kan naturligtvis också användas utanför fotbollsvärlden. Strobe-glasögonen är batteridrivna och använder visuella mekanismer för att stimulera hjärnan.

Hur Strobe-glasögonen fungerar

Det japanska företagets glasögon använder visuell stimulans för att förhindra hornhinnedegeneration. Undrar du hur de fungerar? De är enkla, men när de bärs börjar de sända ut en serie blinkande ljus som ger intrycket av att vara blind under några ögonblick. Detta stimulerar ögongloben och ögats muskler och rörelser. Målvakterna tränades också med en "slow-motion"-lins som saktade ner deras verklighetsuppfattning. I Vision Up sägs det att sådan träning kan öka känslan av förväntan och minska reaktionstiden.


Funktioner och pris

Det japanska företaget säger att det räcker med att bära glasögonen i 15 minuter varannan eller var tredje dag under två till tre månader för att förbättra synen med 10 %. Glasögonen är därför inte bara lämpliga för idrottsmän och kvinnor utan för alla. Detta bekräftas av de olika modeller som skapats av Vision Up. Det finns olika färger, från svart till rött och blått. Det finns också stroboskopglasögon för vuxna och barn. Priset? Drygt 400 euro. Glasögonen levereras med en USB-kabel och en fjärrkontroll.


Lämna en kommentar