Spela musik på iPhone utan att röra vid skärmen

Alla nya iOS-enheter levereras med Apples vanliga vita öronproppar, som inkluderar en knapp och mikrofon för gränssnitt med din iPhone, iPad eller iPod touch. Knappen gör allt från kontrollmusik för att kalla till Siri, medan mikrofonen låter dig prata med din telefon utan att någonsin plocka upp den.

Din iPhone (eller annan iOS-enhet) kan pausa musik, hoppa till nästa spår, gå tillbaka till föregående låt och mer. Lär dig hur du använder hörlurarna för att styra alla enhetens musikfunktioner.

Att använda din iPhone för att styra musik betyder inte att du är begränsad till Apples hörlurar. Alla hörlurar eller öronsnäckor med en inbyggd fjärrfunktion kan vanligtvis användas. Kontrollknappen är ibland svår att hitta men ligger vanligtvis mellan volymkontrollerna.

Dessa anvisningar fungerar för alla iPhone-, iPad- och iPod touch-modeller som kör alla iOS-versioner.

Hero Images / Getty Images


Använd Siri med dina hörlurar för att spela musik

Så länge Siri är aktiverad, använd dina hörlurar för att instruera din personliga assistent att öppna appen Musik och spela musik.

Håll ned knappen på hörlurarna och vänta tills Siri börjar lyssna. Säg sedan Spela sång] för att börja spela en specifik låt.

Det finns många andra sätt att spela musik och styra uppspelning med Siri med dina hörlurar, inklusive dessa röstkontroller:

  • Blanda min musik spelar din musiksamling på shuffle
  • Hoppa över den här låten tar dig till nästa låt i spellistan
  • Pausa den här låten tar tag i uppspelningen men låter dig återuppta om du säger återuppta spelningen
  • Stoppa den här låten avslutar omedelbart uppspelning

Använd hörlursknappen för att styra uppspelningen

Du behöver inte använda Siri för all uppspelningskontroll. När musikappen har använts, kom ihåg knappkommandon för att styra musik från dina hörlurar:

  • Tryck en gång för att börja spela musik med dina hörlurar eller pausa musik som spelas för närvarande
  • Tryck två gånger (snabbt) för att hoppa till nästa låt
  • Tryck tre gånger för att gå till föregående låt
  • Tryck en gång och då tryck och håll för att snabbspola framåt genom ett spår med bara hörlursknappen. Tricket här är att i grund och botten dubbelklicka, men vid andra tryckningen håller du ned knappen tills musiken börjar spola framåt
  • Tryck två gånger och då tryck och håll för att spola tillbaka musik från dina hörlurar

De flesta hörlurar har också en volymkontroll på själva enheten. Genom att trycka på volym upp eller ned-knappen justeras musikvolymen på din iPhone.

Knappkommandona för dina hörlurar är situationella, vilket betyder att de fungerar annorlunda när du hanterar telefonsamtal. Du kan hålla knappen för att avvisa ett samtal, tryck på den en gång att ta emot ett samtal, tryck och håll för att koppla bort ett samtal och tryck en gång under ett samtal för att växla till ett inkommande samtal.

Kolla in de 9 bästa hörlurarna för musikälskare 2019


Lämna en kommentar