Vodafone bygger om: höjningar av det fasta nätet börjar idag

#


Operatorn har inlett en kampanj med prishöjningar som kommer att pågå i flera månader. Som kompensation får användarna 30 gratis gigabyte på sitt SIM-kort

Efter TIM höjer Vodafone också priset på sina erbjudanden för fasta telefoner: från och med igår, den 7 juli 2019, har en prishöjning på 2,99 euro per månad utlösts. Prishöjningen kommer att ske vid den första förnyelsen, påverkar inte alla kunder och kommer att följas av ytterligare höjningar från juli till september.

Med denna höjning kommer de som aktiverade erbjudandena Internet Unlimited, Internet Unlimited +, Internet & TV Sport, Vodafone One och Vodafone One Pro TV mellan den 25 mars 2018 och den 30 november 2018 att drabbas av en månatlig prishöjning. De som undertecknat kontraktet före och efter dessa datum behåller det nuvarande priset. Men kom ihåg att det redan gjordes en ombyggnad förra året, i november, för kunder före den 25 mars 2018. För alla innebär dock avtalsändringen en extra avgift på 2,99 euro per månad och åtföljs av ett kompensationserbjudande, som dock inte gäller det fasta nätet utan mobilnätet.

Andra ombildningar på väg

Om ombildningen av den 7 juli kommer att träda i kraft först vid nästa förnyelse, måste det sägas att andra prishöjningar snart kommer att komma för Vodafone-kunder. Det börjar den 23 juli för TeleTu-kunder och återkommer för Vodafone-kunder den 1 augusti (aktiveringar före den 25 mars 2018).


SIM-kompensation

För att delvis kompensera för prisökningen på abonnemang för fast telefoni erbjuder Vodafone sina kunder möjligheten att aktivera kampanjen Extra 30 Giga på sitt Vodafone SIM-kort, det vill säga 30 gigabyte gratis data per månad utan begränsning i 4,5G-nätet. Denna kampanj måste sökas senast den 15 oktober 2019 via en särskild sida på Vodafones webbplats.


Modifieringar för investeringar

Vodafone säger att avtalsändringarna, och den resulterande ökningen av det månadspris som användarna betalar, är en nödvändighet: de kommer att användas för att täcka kostnaderna för nya investeringar i nätet och för att öka kvaliteten på befintliga tjänster.

Hur man vägrar ombyggnad

Som föreskrivs i förordningen kan kunderna vägra ombyggnad av avtal utan att betala straffavgifter eller kostnader för avaktivering. Detta kan göras fram till den sista giltighetsdagen för de tidigare ekonomiska villkoren genom att skicka ett rekommenderat brev till Vodafones kundtjänst eller en PEC till [email protected]. Eller genom att ringa till kundtjänsten och prata med en operatör eller genom att fylla i formuläret i en fysisk Vodafone-butik.

Lämna en kommentar