Ta reda på vilka bilder dina Facebook-vänner har gillat

#


För att ta reda på hur många bilder våra vänner har gillat på Facebook skriver du bara "Foton gillade av" i sökfältet. Så här gör du

Varje dag publicerar vi många foton på Facebook, med selfies, panoramabilder och olika poser. Så många att vi ibland inte klarar av, eller inte kommer ihåg, vilka bilder vi har gillat. Det skulle därför vara bra att i vissa fall veta vilka bilder som våra vänner har gillat mest.

Om vi inte känner till det sociala nätverket så skulle vi normalt sett behöva ta reda på alla bilder som lagts upp på Facebook och leta efter de personer som har gillat dem för att kunna utföra denna uppgift. En lång och mödosam process, om inte omöjlig. När det gäller våra egna likes kan vi också hitta dem om vi vill, men problemet uppstår om vi vill ta reda på vilka likes våra vänner har lämnat på bilderna. Det skulle vara mycket svårt. Men allt är inte förlorat. Facebook har faktiskt en "hemlig" funktion, som bara några få "nördar" känner till, som låter dig veta hur många och vilka foton du har gillat.

Hur verktyget fungerar

Verktyget, som är mycket snabbt och effektivt, kallas "Foton gillade av". För att starta den behöver du inte gå in i de allmänna inställningarna och aktivera alternativet. Istället skriver du bara frasen i sökfältet. Med andra ord den du använder för att hitta en Facebookprofil eller lägga till en ny kontakt i din vänkrets. När vi har gjort detta visar det sociala nätverket alla foton som vi har lagt till ett gilla-ord.

Sökningen kan anpassas med hjälp av filtren till vänster på sidan. Här kan vi välja mellan innehåll som vi själva, våra vänner och grupper har lagt upp. Om du vill kan du dessutom filtrera innehållet efter plats.


Hur man känner igen vänners gillande

Förfarandet är detsamma när man söker efter bilder som våra vänner har gillat. Den enda skillnaden är att vi bland de förslag som Facebook erbjuder när vi skriver in frasen i sökfältet måste välja "Foton som gillas av vänner", och det är allt. Om vi däremot vill ta reda på vilka bilder en enskild vän har gillat måste vi skriva in dennes namn i stället för ordet "vänner".


Lämna en kommentar