TCL presenterar en ny billig 5G-smartphone


En smartphone från TCL som erbjuder 5G-anslutning till ett mycket överkomligt pris: TCL 20R 5G kommer att säljas från mitten av september

Kompatibilitet med 5G-nätet är nu fast etablerad bland de tekniska egenskaperna även hos billiga smartphones: För mindre än tvåhundra euro kan man köpa en framtidssäker telefon som kan ansluta sig till åtminstone 5G Sub-6 GHz-frekvenserna i det nya snabba datanätet som också blir alltmer populärt i Italien.

Det senaste tillskottet i denna produktkategori är TCL 20R 5G, som just har presenterats av det kinesiska multinationella företaget TCL, som firar 40 år i år och är välkänt för sina telefoner med högt pris/prestandaförhållande. TCL 20R 5G har också vissa funktioner som är typiska för smartphones i mellanklassen, men i den lägre delen av marknaden, och är baserad på ett väl beprövat och pålitligt chip som MediaTek Dimensity 700. Det är fortfarande en budget-smartphone som riktar sig till dem som vill spendera lite pengar. Men i år kan du tack vare den tekniska utvecklingen spendera väldigt lite pengar och ändå få en bra telefon med 5G-anslutning.

TCL 20R 5G: tekniska specifikationer

TCL 20R 5G är en enhet med en 6,52-tums diagonalskärm av LCD-typ och en toppljusstyrka på 500 nits. Det är inte en panel av högsta kvalitet, men NXTVISIONs egenutvecklade teknik lovar att kompensera för LCD-skärmarnas begränsningar när det gäller färgåtergivning och kontrast.

Å andra sidan är uppdateringsfrekvensen bra: den når 90 Hz, ett värde som var otänkbart i den här prisklassen fram till förra året. Dimensity 700-chippet (tillsammans med 4 GB RAM och 64 eller 128 GB internminne) är mer än tillräckligt för grundläggande funktioner som webbsurfning, sociala nätverk och tittande på strömmande innehåll, och förbrukar inte mycket ström. Detta, i kombination med ett mer än bra 4 500 mAh-batteri, borde ge en lång batteritid mellan laddningarna: TCL hävdar 10 timmars videouppspelning, 34 timmars telefonsamtal eller 210 timmars ljuduppspelning.


TCL 20R 5G: vad kostar den

TCL 20R 5G är helt klart inte en mobiltelefon för dem som söker maximal prestanda eller behöver ta konstnärliga bilder: det är en enhet som följer filosofin "5G för alla", det vill säga att ge alla chansen att ansluta till internet med hjälp av de senaste tekniknäten.

Och priset är faktiskt lagom för alla: det börjar på 179,90 euro för 4/64 GB-versionen och går upp till 209,90 euro för 4/128 GB-versionen. Båda versionerna kommer att säljas från och med mitten av september.


Lämna en kommentar