Billig vikbar smartphone? Samsung tänker på det

#


Samsung fortsätter att ockupera nischen för vikbara smarttelefoner på marknaden, med billiga vikbara modeller på väg.

Samsung satsar återigen på vikbara smarttelefoner, med nya versioner av Z Fold och Z Flip som troligen kommer ut på marknaden nästa år, tillsammans med vad som kan bli Galaxy Z Fold Lite. Skillnaden i det senare fallet är priset: den nya telefonen förväntas vara prisvärd och passa de flesta fickor.

För närvarande har Samsung två vikbara smartphone-modeller på marknaden, nämligen Galaxy Z Flip, som har en vertikal öppning, och Galaxy Z Fold 2, som har en vikbar öppning. Båda versionerna hör dock till den högre prisklassen och når 2049 euro för Z Fold 2. Det är en ganska hög prislapp, men det beror inte bara på tekniken som gör den till en telefon med dubbla skärmar, utan också på de tekniska funktioner som gör att den sticker ut, bland annat 5G-anslutning.

Galaxy Z Fold Lite, en hopfällbar telefon för alla budgetar?

Med Galaxy Z Fold Lite kan priserna dock sjunka avsevärt. Enligt den första läckta informationen kan budgetmodellen ha en ännu större skärm än sin föregångare. Inga förändringar förväntas göras i fråga om positionen och formen på frontkamerans hölje.


Galaxy Z Fold Lite och de andra vikbara modellerna, första designinformation

Och även om det ännu inte finns någon information om de tekniska specifikationerna för den nya Galaxy Z Fold Lite och de andra två framtida modellerna, är det som verkar säkert att alla tre kommer att ha en ultratunn och flexiblare glasskärm, tack vare ett troligt samarbete med det tyska företaget LPKF, och ett vikningssystem som innebär att glaset placeras inuti vikningen.

En annan information är att enligt en rapport från UBI Research, som specialiserat sig på OLED, kan den nya budget-smartphonen ha en 4-tums extern skärm och en 7-tums intern skärm. De andra två modellerna förväntas också ha större skärmar, Galaxy Z Flip 2 med 1,1 tum till 6,7 tum för den inre skärmen och 3 tum för den yttre skärmen, och Galaxy Z Fold 3 med en inre skärm på 7 tum och en yttre skärm på 4 tum.


Galaxy Z Fold Lite, premiärdatum

Enligt de första ryktena skulle Galaxy Z Fold Lite kunna presenteras under de kommande månaderna, med en internationell debut under de tre första månaderna nästa år. Det sydkoreanska företagets två andra modeller, Galaxy Z Flip 2 och Galaxy Z Fold 3, kommer troligen att finnas tillgängliga under tredje kvartalet 2021.

Lämna en kommentar