Telegram, allt förändras: nya funktioner kommer snart och kommer att revolutionera appen


Telegram fortsätter att utveckla nya spännande funktioner för sin app: om de tidigare hade som mål att ta över WhatsApp, verkar målet nu vara ännu högre

De senaste månaderna har Telegrams utvecklingsteam bokstavligen gått i turboläge: i början av augusti kom den senaste stabila versionen, den med "Videomeddelanden 2.0" upp till 1.Nu har Telegram beta 8.0.0.0 anlänt, med en förändring av kanalerna som potentiellt skulle kunna revolutionera Telegram.

Pavel Durovs app har gått om WhatsApp när det gäller funktionalitet och kan nu till och med utmana Facebook tack vare en riktigt stark ny funktion: möjligheten att med en enda svepning bläddra i alla nya meddelanden som publicerats i alla kanaler som användaren är prenumerant på. Det är därför möjligt att bläddra i kanaler i all oändlighet och alla kanaler grupperas och hanteras på ett helt annat sätt än tidigare. Det tar inte lång tid att inse att Telegramkanalens flöde, organiserat på det här sättet, blir ett mycket intressant alternativ till Facebookflödet. Särskilt eftersom det nu också är möjligt att starta live-videochattar inom kanaler för att prata med prenumeranter.

Telegram beta 8.0.0: kanaler

Låt oss börja med att förklara ändringarna av kanaler, som är de största men inte de enda som tillkännagavs i Telegrams betaversion. Kanaler grupperas nu i ett särskilt flöde och när användaren läser det sista meddelandet i en kanal visas en ikon, men bara om det finns andra meddelanden som ännu inte lästs i andra kanaler.

Om användaren trycker på ikonen går han/hon automatiskt till nästa kanal för att läsa dessa meddelanden. Därefter går han/hon vidare till nästa kanal och sedan till nästa tills han/hon har läst alla meddelanden i alla kanaler. Om någon kanal under tiden har publicerat andra meddelanden börjar det hela om på nytt. Potentiellt på obestämd tid, om användaren är prenumerant på ett stort antal kanaler.

Detta ser väldigt likt Facebooks flöde ut, men gäller bara för kanaler som i Telegram kan likställas med Facebooksidor. För närvarande hanteras inte visningen av nya meddelanden från kanaler av en algoritm utan är linjär, och detta är ett stort incitament för företag att öppna en Telegramkanal eftersom när det nya flödet kommer till alla Telegramanvändare blir det mycket lättare att synas på denna plattform.

Men det är inte allt: kanalerna har också videochattar i direktsändning, som tidigare var reserverade för grupper, med möjlighet att dela skärmen.

Men det är inte allt: live-videochattar, som tidigare var reserverade för grupper, har också lagts till i kanalerna, med möjlighet att dela skärmen.

Det här är en annan ny funktion som företag kommer att kunna dra nytta av i marknadsföringssyfte.


Telegram beta 8.0.0.0: andra nya funktioner

I jämförelse med dem som redan har beskrivits verkar de andra nya funktionerna i Telegram betaversion 8.0.0.0 vara små, men de är inte så små. Det är nu till exempel möjligt att tillämpa färggradienter på grafiska teman, till och med på rutorna som omger chatttexten.

Det är också möjligt att radera uppgifterna om den person som skickade ett meddelande som vi vill vidarebefordra. Det finns också förslag på klistermärken, som också får en ny design.


Lämna en kommentar