Tio appar som gör din iPhone till en videokamera

#


Här är tio iOS-appar som kan revolutionera din iPhone-kamera för att göra högkvalitativa videor, sakta ner scener eller använda roliga filter

Det är inte alltid lätt att ta bilder med din smartphone. Du kan göra en video för att dela den på sociala nätverk, skapa en videodagbok om din semester eller helt enkelt ladda upp ditt eget material till YouTube. Det kan tyckas enkelt, men det finns några saker du måste göra för att se till att du inte förlorar kvalitet.

Självklart kan du inte bara förlita dig på en bra kamera på din telefon, du kan också alltid använda tredjepartsprogram för att göra dina bilder perfekta. Om du har en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus kommer du att vara nöjd med kvaliteten på den bakre kameran, men du har säkert märkt att kameraavdelningen saknar några roliga tilläggsfunktioner som du kan använda för att anpassa dina videor. 

MAVIS - Professionell filmskapande 

Mavis är en av de populäraste videoklippsapparna i App Store just nu. Gränssnittet påminner om tangenterna och knapparna på en riktig handhållen videokamera, men trots de många alternativen är den enkel att använda. Den har flera funktioner och är mer lämpad för dem som vill ha extrem kvalitet än några roliga tillägg. Vi kan balansera vita färger manuellt, kontrollera ljud och exponering. Den stöder också 4K-video från iPhone 6 och framåt. Även om den är lätt att använda rekommenderas den inte för oerfarna, särskilt med tanke på priset. MAVIS är ett professionellt verktyg och kostar 16,99 euro.


VHS-videokamera 

Den här appen är, som namnet antyder, avsedd för dem som vill ge sina videor en 1980-talskänsla. Att omvandla ditt barns lek till en gammaldags VHS-film blir en barnlek. Till och med gränssnittet påminner om en gammal videokamera från åttio- och nittiotalet. Dessutom påminner vissa av knapparna om gamla videokassettbandspelare. Förutom dessa effekter kan vi också välja färger och använda retrofilter. Vi lever i nostalgins år, och den här appen bekräftar det. Men det kostar 2,99 euro.


Hyperlapse från Instagram

Hyperlapse är nytt i App Store. Det är en app som skapats av Instagram-utvecklare och den är gratis.

Hyperlapse är mycket användbart för att göra timelapse-videor.Tack vare den här appen kan du snabba upp videon som du vill i efterhand och sedan ladda upp den till Instagram.

Emulsio - kraftfull videostabilisering

Emulsio är det perfekta verktyget, ett av få på App Store, för att stabilisera videor som du redan har spelat in. Det är den perfekta appen för att bli av med skakiga videor och den är dessutom helt gratis. Denna tjänst har flera alternativ att prova för att skärpa våra videor, och det finns också ett förhandsgranskningsläge för att se förbättringarna live.

Legend eller Gravie

Dessa är två perfekta program för att lägga till text och bildtexter till våra iPhone-videor. Legend har tre sidor med dynamiska mallar för att fylla ut skärmtitlar, är lätt att använda och resultaten är fantastiska. Du kan också exportera GIF-filer, men anpassningen är inte den bästa funktionen i den här appen. Legend kostar 1,99 euro. Anpassning är Gravie's starka sida, eftersom du kan lägga till animationer, typsnitt och färger utöver standardtyperna. Det måste dock sägas att den är lite svårare att använda. Gravie kostar också 1,99 euro.

LumaFX

Det här är en ganska omfattande app som är användbar för att ändra storlek, rotera, snabba upp, sakta ner eller förbättra video- och även ljudinnehåll. Den har också ytterligare filter och färger som du kan ställa in på ditt material. Det går också att göra mycket enkel videoredigering av ditt material. LumaFX kostar 2,99 euro på APP Store.

Pinnacle Studio Pro

Pinnacle Studio Pro har utsetts till en av de bästa apparna 2014. Den anses allmänt vara en av de mest professionella kameraapparna i hela Apples universum. Den är integrerad med molntjänster så att du kan spara alla dina filer i Dropbox och Google Drive. Det finns ljudblandning och stöd för 4K. Priset är inte dess starka sida: 12,99 euro.

PicPlayPost

Detta är appen du ska ladda ner om du vill göra ett collage av dina videor för att spara eller lägga upp på sociala medier. Ramarna kan också anpassas och du kan sammanfoga upp till nio videor åt gången. Du kan också använda animationer eller specialeffekter, t.ex. loopar, för att ge de olika videorna i collaget en logisk mening. Det kan tyckas vara en enkel och anspråkslös app, men trots att den är gratis kan PicPlayPost ge dina publikationer stor uppmärksamhet på olika sociala nätverk. Appen är som sagt gratis, men det finns ytterligare funktioner som kan låsas upp mot en avgift.

Splice - GoPro Editor

Splice är en gratis redigeringsprogram som är användbart för att enkelt klippa dina videor och lägga till filter eller till och med ett soundtrack. Den är mycket lätt att använda, det finns flera fördelar med den, men den är definitivt inte en av de bästa apparna för att anpassa dina videor. Appen hade tidigare ett annat namn men köptes nyligen av GoPro. Den är kompatibel med videor som filmats med företagets actionkameror.

DJI Osmo Mobile

DJI Osmo Mobile förvandlar din smartphone till en smart rörelsekamera. Den är utformad för att filma på språng och eftersom den är så dyr rekommenderas den endast till idrottsutövare och inte till dem som är nya i den här typen av filmning.

Lämna en kommentar