Var hittar du gratis bakgrundsbilder till din PC

#


För att ladda ner gratis bakgrundsbilder till din PC måste du komma åt säkra webbplatser som inte infekterar din enhet. Bland de bästa är HDW och Social Wallpapering

Att välja en bakgrundsbild till din dator är en viktig uppgift, särskilt om du tillbringar många timmar framför skärmen för att arbeta. Du kan välja en bild av en plats du älskar eller en fin strand för att koppla av på skrivbordet. Men hur hittar du gratis bakgrundsbilder till din dator?

Hallbilder till datorns skrivbord är som program, de finns i alla smaker. Vi kan hitta sådana som är tillägnade hisnande landskap, de vackraste städerna i världen, film- eller idrottsstjärnor. Kort sagt, vi har ett stort utbud. Det första steget för att hitta en ny bakgrundsbild är att gå till en webbplats där du kan ladda ner bakgrundsbilder gratis.Det finns många på nätet, men alla är inte tillförlitliga. På vissa webbplatser finns det under skenet av att de erbjuder gratis bakgrundsbilder för datorer vilseledande reklam som kan infektera användarnas datorer. När du vill ladda ner gratis bakgrundsbilder bör du bara göra det från säkra webbplatser.

HDW

En av de bästa på nätet är HDW. På portalen kan vi bläddra bland bilderna uppdelade i kategorier och även se de mest nedladdade tapeterna under de senaste 24 timmarna eller den senaste veckan. Vi kan också se bakgrundsbilder som nyligen laddats upp av användare. Vad gör vi när vi hittar en bild som vi gillar? För att ladda ner den till din dator behöver du bara klicka på miniatyrbilden och sedan på den blå knappen  Ladda ner på sidan som öppnas. Nu har du två alternativ. Du kan omdirigeras till en annan webbplats och klicka på nedladdningsalternativet igen. Du kan också öppna bilden och högerklicka på den för att välja funktionen Spara bild som.


Social Wallpapering

Om du inte hittar rätt tapet på HDW kan du använda en annan populär webbplats, Social Wallpapering. Portalen har hundratals högupplösta bilder som laddas upp direkt av användarna. Nedladdningen på den här webbplatsen är lite annorlunda än på HDW. För att välja och ladda ner en bild klickar du på knappen Bläddra i det övre vänstra hörnet, väljer den kategori du är intresserad av och väljer sedan tapeten som du vill spara på din dator. När du har öppnat bilden med höger musknapp öppnar du menyn och väljer Spara bild som.


WallpapersWide

Ett annat bra alternativ för dem som letar efter HD-hindringar är WallpapersWide. Även här har vi ett stort urval av kategorier (videospel, sport, film osv.) och vi kan också se de mest populära och senaste uppladdningarna. Om den här webbplatsen inte heller fungerar kan vi försöka med InterfaceLIFT. Det är en av de mest populära tapetwebbplatserna på nätet.

Visa upplösningen

När vi laddar ner en tapet kan den se grynig ut på skrivbordet. Vi måste vara särskilt uppmärksamma på skärmens upplösning innan vi använder en ny bild. För att kontrollera skärmens upplösning i Windows 10 högerklickar du bara på skrivbordet. Från popup-menyn väljer vi alternativet Skärmupplösning och ett fönster öppnas med data för datorskärmen.

Lämna en kommentar