Hur man hittar gratis Wi-Fi-platser

Hitta gratis Wi-Fi-platser nära dig med den här listan över platser där du kan hoppa på din telefon, surfplatta eller bärbara dator och få gratis Wi-Fi. Det finns en blandning av gratis Wi-Fi-platser på den här listan, inklusive restauranger och butiker som erbjuder gratis Wi-Fi, öppna allmänna Wi-Fi-nätverk och gratis Wi-Fi via din ISP.

Dessa gratis Wi-Fi-platser finns i de flesta städer, och när du vet vart du ska gå kan du få gratis Wi-Fi när du vill. Detta gör det enkelt att hitta någonstans där du kan koppla av och komma ikapp på sociala medier eller få lite arbete.

På språng och letar efter Wi-Fi? Här är några gratis Wi-Fi-hotspot-lokaliseringsappar som hjälper dig.

Använd en Wi-Fi-app för att analysera nätverket du befinner dig för att se andra enheter som är anslutna till det eller för att se hur säkert nätverket är.


Hitta gratis Wi-Fi-platser genom AT&T

Många platser använder AT&T som sin internetleverantör för att erbjuda gratis Wi-Fi. Några av dessa platser inkluderar McDonald's, Barnes and Noble, FedEx, Starbucks och många hotell.

AT & T

Det finns ingen hotspotkarta på AT&T: s webbplats som hjälper dig att hitta gratis Wi-Fi, men de föreslår att du använder en hotspot-lokaliseringsapp som nämns nedan.

De flesta AT & T-gratis hotspots använder samma SSID som attwifi.

Hitta AT&T gratis Wi-Fi-platser

Gratis Wi-Fi på McDonald's

Över 11,000 XNUMX McDonalds-platser erbjuder gratis Wi-Fi via AT&T. Du hittar dessa platser via en hotspot-lokaliseringsapp. Men om du bara vill ha fri tillgång på McDonald's och inte behöver leta någon annanstans kan du också söka efter det här.

McDonalds

Hitta en gratis McDonalds Wi-Fi-plats genom att söka efter en restaurang. Vissa ägare kan dock inaktivera Wi-Fi, i vilket fall du inte kommer åt den.

För att använda internet gratis på en McDonald's, anslut till det anropade nätverket Wayport_Access or attwifi_mcd, öppna en webbläsare och välj sedan Funderar Du på att börja träna? knapp.

Hitta gratis Wi-Fi på McDonald's


Använd Starbucks för gratis Wi-Fi

I likhet med McDonald's serverar Starbucks gratis Wi-Fi via ett annat företag, men istället för AT&T använder Starbucks Google. Det fungerar både i USA och i Kanada. Wi-Fi är gratis på alla företagsägda Starbucks-platser.

Starbucks Corporation

När du ger Starbucks-kartan din aktuella plats hittar den alla gratis Wi-Fi-platser nära dig. Filtrera efter Google Wi-Fi för att se till att platserna du ser har gratis internet. Du kan också filtrera resultaten efter tjänst, till exempel för de som erbjuder mobilbetalning eller 24-timmarsåtkomst.

Det trådlösa nätverket som Starbucks använder för gratis Wi-Fi kallas Google Starbucks. Välj det nätverket, fyll i fälten som visas på skärmen och välj sedan Acceptera och anslut.

Hitta gratis Wi-Fi på Starbucks


Få gratis Wi-Fi var som helst via OpenWiFiSpots

Tiotusentals platser med gratis Wi-Fi-platser har lagts till manuellt av användare av OpenWiFiSpots, och det finns några sätt att söka efter dessa hotspots.

OpenWiFiSpots

OpenWiFiSpots kan användas gratis via deras hemsida. Webbplatsen hittar gratis Wi-Fi i närheten efter stad och visar det på en karta såväl som i en lista. Du kan också hitta en plats efter typ, till exempel flygplatser, tågstationer, apotek, offentliga parker och köpcentra.

OpenWiFiSpots hittar gratis Wi-Fi var som helst, inklusive USA, Kanada, Nederländerna, Australien, Brasilien och andra länder.

Använd OpenWiFiSpots för att hitta gratis Wi-Fi

Sök efter gratis Wi-Fi nära dig med Boingo

Boingo är en annan sökmotor där du kan hitta platser med gratis Wi-Fi. Databasen innehåller information om över en miljon hotspots.

Ange en stad, adress eller postnummer för att få en karta och en lista över platser. När sökresultaten visas kan du begränsa resultaten efter platstyp, som flygplatser, restauranger, hotell, butiker eller kaféer.

Boingo Wireless

Dina sökresultat kan exporteras till en PDF-fil som innehåller platsnamn, adress och Wi-Fi SSID för enkel offlinevisning.

Klicka på valfri hotspot på kartan för namnet på dess SSID och ett alternativ för att se vägbeskrivning till den platsen från vilken annan plats som helst.

Du kan också använda Boingo för att hitta gratis Wi-Fi nära dig och få vägbeskrivningar till någon av platserna med deras iOS-app eller Android-app. Den är också tillgänglig på Windows och Mac.

Hitta gratis Wi-Fi på Boingo

Använd Wi-Fi-FreeSpot-katalogen för att hitta gratis Wi-Fi var som helst

Gratis Wi-Fi-platser i USA, Asien, Kanada, Mellanöstern och andra områden kan hittas via Wi-Fi-FreeSpot-katalogen.

Du kan leta efter platser efter stat eller land / region. Du kan också bläddra efter en speciell plats, som stöder att leta efter företag, hotell, flygplatser, husbilsparker och semesterboende som erbjuder gratis Wi-Fi.

Wi-Fi-FreeSpot-katalogen

Den här webbplatsen är inte så detaljerad som några av de andra från den här listan, så se till att kolla källorna ovanifrån först. Istället för att visa specifika platser och nätverksnamn får du en webbplatslänk till företaget, parken eller hotellet, så att du kan kontakta företaget eller gå till deras hemsida för information om Wi-Fi.

Besök Wi-Fi-FreeSpot-katalogen

Gratis Wi-Fi i ditt lokala bibliotek

De flesta bibliotek har fri tillgång till datorer, och vissa erbjuder också gratis Wi-Fi så att du kan ta med dig din bärbara dator eller smartphone för att få gratis internet.

Offentliga bibliotek med gratis Wi-Fi inkluderar New York Public Library, Free Library of Philadelphia, Dallas Public Library, LA County Library, Brooklyn Public Library, Wichita Public Library och San Jose Public Library.

Det är bäst att besöka ditt lokala bibliotek eller komma åt deras officiella webbplats för information om huruvida de erbjuder gratis Wi-Fi och för information om hur man ansluter till deras nätverk. Vissa nätverk är öppna, men andra kräver ett lösenord eller ett bibliotekskortsnummer.

Ett program som heter Library HotSpot finns tillgängligt på New York Public Library och Brooklyn Public Library. Detta är en gratis tjänst som de erbjuder till personer som inte har tillgång till internet hemma. Det fungerar genom att ge ut ett gratis trådlöst modem som de kan använda under en begränsad tid.

Så här får du gratis Wi-Fi via din ISP

Även om det inte strikt är ett gratis sätt att få Wi-Fi, om du är en betalande kund hos utvalda internetleverantörer (ISP) kan du kanske få tillgång till gratis Wi-Fi-hotspots på hundratusentals platser runt om i USA

Detta fungerar via Cable WiFi, som är ett gemensamt nätverksnamn skapat av Cox Communications, Optimum, Spectrum och XFINITY för att ge gratis Wi-Fi till sina abonnenter. Det betyder att om du till exempel får internet hemma via Cox kan du dra nytta av din prenumeration när du reser.

Besök din leverantörs webbplats för platskartor och mer information om hur detta fungerar. Det gratis Wi-Fi-nätverket du bör leta efter hos dessa leverantörer kan kallas CableWiFi men kan också gå med företagsnamnet, till exempel xfinitywifi eller CoxWiFi. Logga in med det användarnamn och lösenord som du använder med din ISP.

Läs mer om CableWiFi

Lämna en kommentar