Varför WhatsApp har blockerat många användares profiler


WhatsApp kan blockera en användares konto om de bryter mot användarvillkoren, till exempel om de använder falska appar. Det här är vad det handlar om

"Ditt telefonnummer är avstängt från att använda WhatsApp. Om det här meddelandet visades på din skärm när du öppnade din WhatsApp-profil har du brutit mot användarvillkoren och det är mycket osannolikt att du kommer att kunna återanvända kontot som är kopplat till ditt telefonnummer. Du är inte den enda: under de senaste åren har WhatsApp blockerat många profiler, särskilt användare som använder modifierade versioner av meddelandeappen.

Vad pratar vi om? Det finns många appar för Android som har ett liknande namn som WhatsApp (WhatsApp Plus och GB WhatsApp) och som lovar exklusiva funktioner. Till exempel möjligheten att redigera ett skickat meddelande även efter att mottagaren har läst det, eller att använda samma profil på olika smartphones (en funktion som utvecklarna håller på att utveckla, men som ännu inte är tillgänglig). Det här är alla premiumfunktioner som särskilt tilltalar yngre människor, men som WhatsApp starkt förbjuder, vilket står skrivet i programmets användarvillkor. Och för dem som bryter mot dem är det enda tillåtna straffet en permanent blockering och oförmågan att använda programmet igen.

WhatsApp raderar användarnas profiler: här är förklaringen

När du installerar Whatsapp-applikationen skriver du under ett "kontrakt" om att använda programmet och accepterar "användarvillkoren". Dessa användarvillkor har mycket specifika regler som måste respekteras: om WhatsApp märker att en användare har gått för långt kommer dennes profil att blockeras omedelbart. Om WhatsApp upptäcker att en användare har gått för långt blockeras profilen omedelbart, vilket ofta är liktydigt med att kontot raderas: det är mycket svårt för WhatsApp-personal att ändra sitt beslut, särskilt om de har alla bevis som behövs för att bevisa att de inte följer användarvillkoren.

En av de viktigaste orsakerna till att ett WhatsApp-konto blockeras är att det installeras falska appar som lovar exklusiva funktioner, men som i själva verket är mycket farliga. WhatsApp påminner oss också på sin Reddit-profil: använd inte en modifierad version av appen, eftersom detta kan leda till en tillfällig eller permanent förbud.


Är WhatsApp-falska appar verkligen farliga?

Svaret är ja. Det finns inga alternativa appar till WhatsApp som erbjuder extra funktioner. Därför har meddelandeappen beslutat att förklara krig mot alla dessa kloner och om en användare "tas på bar gärning" utlöses ett omedelbart och permanent förbud.

De falska WhatsApp-apparna lockar särskilt människor som inte är bekanta med datorer och som låter sig övertalas av annonser på nätet. De extra funktioner som dessa appar erbjuder kan också vara mycket användbara (t.ex. möjligheten att använda samma profil på flera smarttelefoner), men det kostar. Vad kostar det? Säkerheten för våra personuppgifter.

Om du använder dessa appar för att skicka meddelanden har du faktiskt inte längre skyddet av end-to-end-kryptering och dina meddelanden passerar via servrar som inte hanteras av WhatsApp. Detta gör det möjligt för hackare att enkelt få information om ditt konto.


Vad gör du om WhatsApp blockerar ditt konto

Om WhatsApp har blockerat din profil är det enda du kan göra att kontakta kundtjänst och förklara din situation. Om det är ett fel får du tillgång till din profil igen, annars behöver du bara byta SIM-kortnummer.

Lämna en kommentar