Hur man skapar en Mailto-länk för en webbplats

Varje webbplats har en "vinst" - den avsedda åtgärden som en webbplatsbesökare genomför. De flesta webbplatser stöder flera möjliga vinster. Till exempel kan en webbplats tillåta dig att registrera dig för ett nyhetsbrev via e-post, registrera dig för ett evenemang eller ladda ner en vitbok. E-post erbjuder ett friktionsfritt sätt att skapa en anslutning, så en mailto-länk på din webbplats ger en bra vinst för allmänt ändamål.

Mailto-länkar är länkar på webbsidor som pekar på en e-postadress. När en webbplatsbesökare klickar på en av dessa mailto-länkar öppnas standard-e-postklienten på den personens dator och de kan skicka ett meddelande till den e-postadress som anges i mailto-länken. För många användare med Windows kommer dessa länkar att öppna Outlook och ha ett e-postmeddelande som är klart att baseras på de kriterier som du har lagt till "mailto" -länken.

Dessa e-postlänkar är ett utmärkt sätt att ge ett kontaktalternativ på din webbplats, men de kommer med vissa utmaningar.


Hur man skapar en Mailto-länk

För att skapa en länk på din webbplats som öppnar ett e-postfönster, använd en mailto-länk. Till exempel:

<a href="mailto:[email protected]"> Skicka ett mejl </a>

För att skicka e-post till mer än en adress, separera bara e-postadresserna med ett komma. Förutom adressen som ska få detta e-postmeddelande kan du också ställa in din e-postlänk med en CC, BCC och ämnesrad. Lägg till dessa valfria objekt i länken genom att separera dem med ett frågetecken.

För att undvika potentiella fel i din HTML, använd % 20 istället för ett utrymme. Till exempel strängtest-e-postmeddelandet bör representeras som test% 20mail.

Om du till exempel vill ange ett e-postmeddelande som skickas till två adresser och CC'd till en adress, och som anger en ämnesrad, använder du följande länk:

<a href="mailto:[email protected],[email protected][email protected]?subject=test%20email"> skicka oss en

Nackdelen med Mailto-länkar

Så enkelt som dessa länkar är att lägga till, och så hjälpsamma som de kan vara för många användare, finns det också nackdelar med detta tillvägagångssätt. Många skräppostprogram genomsöker webbplatser som skördar e-postadresser för att använda i sina skräppostkampanjer eller kanske säljer till andra som kommer att använda dessa e-postmeddelanden på detta sätt.

Även om du inte får mycket skräppost eller har ett bra skräppostfilter för att försöka blockera denna typ av oönskad och oönskad kommunikation kan du fortfarande få mer e-post än du kan hantera. För att förhindra att detta händer, överväg att använda ett webbformulär på din webbplats istället för en mailto-länk.


Använda formulär

Överväg att använda ett webbformulär i stället för en mailto-länk. Dessa formulär kan också ge dig möjlighet att göra mer med dessa meddelanden eftersom du kan ställa specifika frågor på ett sätt som en mailto-länk inte tillåter. Med svaren på dina frågor kan du kanske bättre sortera via e-postmeddelanden och svara på dessa frågor på ett mer informerat sätt.

Förutom att kunna ställa fler frågor har användningen av ett formulär också fördelen att inte (alltid) skriva ut en e-postadress på webbsidan för spammare att skörda.


Lämna en kommentar