Vilka smartphones kommer att få det nya Snapdragon 8 Gen 1-chippet


Vilka smartphones kommer Qualcomms helt nya Snapdragon 8 Gen 1-chipp att hamna i? Snapdragon 8 Gen 1 är Qualcomms senaste högpresterande chip. Det kommer i själva verket att vara det huvudsakliga valet för tillverkare som lanserar en smartphone i toppklass 2022, om inte den revolution som MediaTek startade med Dimensity 9000 tar värdefulla marknadsandelar från det amerikanska företaget.

Inte alla tillverkare som använder den nya Snapdragon 8 Gen 1 kommer nödvändigtvis att tillkännage det för pressen först, men några som ännu inte har gjort det är säkra, även om det för tillfället saknas tydliga uttalanden från den högsta ledningen. Men tänk om OnePlus 10 och 10 Pro inte hade Qualcomms senaste toppchip: det är helt enkelt omöjligt. Precis som om Samsung, i den nuvarande chipkrisen, plötsligt bestämde sig för att utrusta alla Galaxy S22 som ska släppas i början av 2022 med Exynos 2200, efter att i flera år ha alternerat sitt chip med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 motsvarighet. Följande Android-smartphones kommer säkerligen att ha Snapdragon 8 Gen 1, eftersom deras respektive tillverkare redan officiellt har bekräftat att de använder Snapdragon 8 Gen 1.

Xiaomi 12

Xiaomi 12 är den som har varit minst tveksam. Företaget var en av de första att meddela att nästa toppmodell kommer att ha Snapdragon 8 Gen 1, och skyndade sig till och med att meddela att det kommer att vara "den första någonsin" med Snapdragon 8 Gen 1. Den kommer att tillkännages för världen i slutet av 2021, med största sannolikhet under de kommande dagarna.

Realme GT 2 Pro

Realme GT 2 Pro nämndes nyligen på grund av de senaste ryktena om den. Det kommer att bli den första enheten i toppklass som tillverkas av Realme, ett ungt företag som föddes ur Oppo men som framför allt är ambitiöst. Vi har vant oss vid produkter med bra prisvärdhet, men nu känner vi att det är dags för mognad och vi vill erbjuda entusiaster en kompromisslös topputrustning med Snapdragon 8 Gen 1. Den kommer snart.

Motorola Edge

På Snapdragon Summit meddelade Ruben Castano, Motorolas direktör för kundrelationer, att vi gör en topputrustning med Snapdragon 8 Gen 1, sa han. Det blir Motorola Edge, vars världspremiär väntas äga rum den 9 december. Det är mycket troligt att avslöjandet endast kommer att påverka kinesiska kunder, eftersom de första enheterna som säljs förväntas stanna inom Asiens gränser. Men Motorola kommer inte att göra en superkraftfull toppmodell som bara säljs i Kina, så vi kan förvänta oss att få se några nyheter från företaget under de kommande månaderna.

Oppo Find X4

Oppo var ett av de sista företagen som bekräftade att Snapdragon 8 Gen 1 finns i Find X4, men även då fanns det några få tveksamheter. Under de senaste åren har det kinesiska företaget alltid haft minst en smartphone med Qualcomms mest kraftfulla chip. År 2021 var det Find X3, och 2022 är det Oppo Find X4 som kommer att vara på tur.

Lämna en kommentar