LG kommer att lansera en smartphone som rullar upp, när


LG fortsätter att utveckla innovativa designlösningar för sina smartphones: efter LG Wing med vingar tänker man nu på en enhet med en skärm som rullar upp.

LG planerar enligt uppgift sin första smartphone med en särskilt intressant design: enheten skulle faktiskt kunna rullas upp på sig själv. Det skulle säkerligen inte vara den första telefonen som lanseras av det sydkoreanska företaget som har en särskilt iögonfallande form, med tanke på de experiment som utfördes redan 2018.

Det ODM-projektet (Original Design Manufacturer), dvs. att vissa fabriker (bland annat de kinesiska företagen Wingtech, Huaqin och Longchee) som fokuserar mycket på den visuella effekten och designens unikhet får ta hand om designen och tillverkningen av enheterna, inleddes för två år sedan med att 10 % av enheterna anförtros. Under 2019 ökade produktionen till 30 % och förväntas nå 60 % i slutet av året. Antalet kommer dock att öka, eftersom LG har beräknat att ODM:erna kommer att stå för så mycket som 70 procent av produktionen år 2021.

B Project, LG:s första smartphone som kan rullas upp

Den första telefonen som kan rullas upp tillverkas under kodnamnet B Project och kommer att tillverkas helt av LG. Det är dock inte den enda som är i produktion, eftersom den kommer att finnas tillsammans med LG:s första flaggskeppstelefon, som är på gång under namnet Rainbow.

Leveransdatumet för båda förväntas redan vara mars 2021 för B Project, medan Rainbow kommer att se dagens ljus under den första delen av nästa år, men datumet är ännu inte helt specificerat. Precis som sin föregångare LG Wing kommer den nya sydkoreanska produkten att ingå i Explorer Project och kommer säkerligen att vara den första i sitt slag som har den utmärkande funktionen som skiljer den från mängden.


B Project, hur den fungerar

Och även om det inte finns några definitiva nyheter ännu har några rykten om hur den märkliga telefonen kommer att fungera redan läckt ut. En sak vi vet är att B Project kommer att ha en av de två sidorna av skärmen som kan dras ut för att utöka den tillgängliga skärmytan för en bättre vy.

Så vi kan säga adjö till smartphones som är för stora för att få plats i fickan, för med LG:s nya projekt kan storleken väljas av användaren enligt deras behov, oavsett om det handlar om att ringa ett telefonsamtal eller titta på en strömmande video.


Rainbow, vad vet vi om flaggskeppstelefonen

Till skillnad från B Project kommer Rainbow inte bara att vara rullbar utan också ha liknande specifikationer som LG:s V-serie. Så sent som i mars förra året lanserade LG V60 Thinq 5G i USA, en telefon utrustad med en Qualcomm Snapdragon 865-processor, ett steg upp från Velvet-modellen som "bara" hade en Snapdragon 765.

Lämna en kommentar