WhatsApp ändrar reglerna från och med den 7 december: du riskerar att bli anmäld

#


WhatsApp ändrar användningsvillkoren för plattformen och varnar användarna för att de från och med den 7 december 2019 förbehåller sig rätten att anmäla dem. Här är varför

Den här gången är det inte den vanliga bluffen. Eller det vanliga superalarmistiska kedjebrevet som skapats av en vanlig skojare med mycket fritid. Om du inte uppför dig korrekt kan WhatsApp stänga ditt konto (och radera dina chattar, utan möjlighet att återställa dem) och anmäla dig till myndigheterna. Och som redan nämnts är detta inte ett av de många skämt som går runt från chatt till chatt.

Plattformen för snabbmeddelanden har nyligen ändrat sina användarvillkor och förstärkt åtgärderna för att förhindra beteenden som anses olämpliga eller rent av missbruk av hundratals miljoner användare världen över. "Den här utmaningen", står det på den Facebook-ägda meddelandeplattformens hjälpsidor, "kräver ett helhetsgrepp, och WhatsApp har åtagit sig att använda de resurser som står till förfogande, inklusive rättsliga åtgärder, för att förhindra missbruk som bryter mot våra användarvillkor."

Varför WhatsApp kan stämma dig

Hotet, om man kan kalla det så, riktar sig uppenbarligen inte till de användare som använder WhatsApp för att utbyta meddelanden och röstmeddelanden med sina vänner eller till dem som skickar godis. WhatsApp:s tekniker har sedan en tid tillbaka varit engagerade i ett verkligt virtuellt krig mot vissa användare (bakom vilka företagen vanligtvis är dolda) som använder plattformen för att skicka meddelanden automatiskt och massivt. Kort sagt har WhatsApp:s högsta ledning siktet inställt på dem som sprider skräppost i sina konversationer och kommer att använda alla tillgängliga medel för att bekämpa dem. Tekniska åtgärder som maskininlärningssystem som blockerar sändning av meddelanden eller system som begränsar vidarebefordran av texter till högst fem kontakter åt gången har uppenbarligen inte varit särskilt effektiva. Eller i alla fall inte i linje med förväntningarna hos det Menlo Park-baserade företagets ingenjörer.

Det är därför som WhatsApp från och med den 7 december 2019 kommer att vidta rättsliga åtgärder mot dem som enligt företaget begår eller hjälper andra att begå brott som bryter mot användarvillkoren. Om du blir ertappad med att skicka automatiserade massmeddelanden eller använda ditt konto på annat sätt än personligen förbehåller sig WhatsApp rätten att stämma dig och dra dig inför rätta.


Lämna en kommentar