Hur du åtgärdar Borlndmm.dll saknas eller hittades inte fel

Borlndmm.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av borlndmm DLL-filen.

I vissa fall kan borlndmm.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet borlndmm.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Borlndmm.dll-fel

Det finns flera olika sätt som borlndmm.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se borlndmm.dll-fel:

 • Borlndmm.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom borlndmm.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] borlndmm.dll
 • Filen borlndmm.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: borlndmm.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Borlndmm.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med borlndmm.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Borlndmm.dll fel

Ladda inte ner borlndmm.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av borlndmm.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av borlndmm.dll-felet.


 1. Återställ borlndmm.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" borlndmm.dll-fil är att du felaktigt har raderat den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat borlndmm.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa borlndmm.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av borlndmm.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera om programmet som använder borlndmm.dll-filen. Om DLL-felet borlndmm.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Även om det inte har bekräftats är det möjligt att filen borlndmm.dll är associerad med ett program från Micro Focus (tidigare känt som Borland). Ett par program som vi vet använder den här DLL-filen inkluderar RAD Studio, FlashBack Express och WinPEP, och vissa användare har haft problem med borlndmm.dll-filen i vissa versioner av Startup Inspector för Windows.

  I vissa fall verkar det som om borlndmm.dll-felet inträffar med en föråldrad version av ett visst program, så det är den bästa lösningen att uppdatera det till den senaste upplagan från utvecklarens webbplats (dvs. återanvänd inte samma installationsprogram om det nyare version tillgänglig online).

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Ominstallering av programmet som tillhandahåller borlndmm.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa borlndmm.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att borlndmm.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att borlndmm.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.


 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till borlndmm.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen borlndmm.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Borlndmm.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.


 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om borlndmm.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Även om denna DLL-fil inte tillhandahålls av Microsoft kan en uppdatering från Microsoft innehålla en komponent som är nödvändig för att borlndmm.dll-filen ska fungera korrekt.


 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka borlndmm.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.


 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda borlndmm.dll-felsökningsråden för ovan ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.


 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera borlndmm.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga borlndmm.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar borlndmm.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att fixa borlndmm.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några borlndmm.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar