WhatsApp, inte bara foton i statusar: färgade bakgrunder kommer


Statusar med färgade texter och länkar kommer till WhatsApp, en funktion som liknar de anpassningsbara inlägg som redan finns på Facebook

Trots den initiala skepticismen har de nya statusarna med foton fått stor framgång på WhatsApp. Så mycket att utvecklarna av meddelandeappen har beslutat att lägga till möjligheten att infoga färgad text i staterna, vilket redan är fallet på Facebook.

Varning dock, för att få den här nya funktionen på din smartphone måste du gå till Play Store eller App Store och uppdatera appen. Lita inte på meddelanden som cirkulerar i WhatsApp med en länk för automatisk uppdatering, eftersom det är en bluff. Med den senaste versionen av appen kommer användarna inte bara att kunna välja om de vill lägga upp en status med text eller foto, utan även välja färger, typsnitt och bakgrunder som ska ingå i popup-satserna. Utvecklarna har meddelat att det också kommer att vara möjligt att lägga till en länk i texterna. En funktion som i framtiden också kan användas för att göra reklam för produkter.

Den senaste utmaningen för Snapchat

Den nya WhatsApp-funktionen är inte ny. Facebook började testa samma funktion redan i början av 2016 och gjorde sedan inlägg med färgad text möjliga för alla användare från och med mars 2017. Facebook, som äger WhatsApp, förväntar sig mycket av den nya uppdateringen. De färgade statusarna, med möjlighet att lägga till länkar, är tänkta att bli ännu en utmaning för Snapchat, som för närvarande är den största motståndaren till det berömda sociala mediet med omkring 250 miljoner dagliga användare som använder popup-texter och -foton. Man bör också komma ihåg att färgade texter på WhatsApp, precis som foton, bara håller i 24 timmar. Det är också fallet med Instagram Stories. Även om framgången för de två funktionerna inte är jämförbar, med tanke på Instagrams tydliga förekomst. Denna framgång kan dock snart komma till WhatsApp eftersom de färgade texter som läggs upp som statusar kommer att vara synliga inte bara i appen utan även på skrivbordsplattformen.

.


Lämna en kommentar