Xiaomi har gjort en professionell bildskärm: 4K och Pantone till låg kostnad


Xiaomi har presenterat en ny professionell bildskärm, och som alla sina produkter utmärker den sig för sitt höga värde för pengarna

Xiaomi fortsätter att utöka sitt produktsortiment konstant och omfattande, från smartphones till elbilar (snart) via surfplattor, routrar och till och med smarta luftfuktare. Det senaste tillskottet är den billiga professionella monitorn, som trots sitt pris har en del intressanta funktioner.

Xiaomi är känt för sina produkters värde för pengarna, och den nya professionella monitorn kommer också att övertyga både entusiaster och yrkesverksamma med sina höga tekniska funktioner i kombination med ett mycket attraktivt pris. Den nya skärmen har en mycket hög upplösning och ett brett utbud av certifieringar, från Pantone, ett viktigt namn för designers, till TÜV Rheinland, som analyserar utsläpp av blått ljus och endast "märker" de bästa produkterna, dvs. de som är mindre ansträngande för ögonen och därför lämpar sig bättre för intensiv användning av skärmen.

Xiaomi, så ser den professionella monitorn ut

Xiaomis professionella bildskärm har en högkvalitativ skärm, vilket är mycket högt om man jämför med priset. Det är en IPS-panel med 27 tums diagonaldiagonal och 4K-upplösning (dvs. fyra gånger mer detaljrikedom än en Full HD-ekvivalent). Förutom den mycket höga upplösningen är det mest slående med Xiaomis nya professionella bildskärm dess kvalitet, vilket framgår av de tekniska specifikationerna, främst genom Pantone Validated-certifieringen.

Detta är en viktig länk mellan Pantone-färgsystemet som designers känner till och som huvudsakligen distribueras i "fysisk" form, dvs. i form av textil-, plast- eller pappersunderlag, och färgerna som återges på en skärm, som den i Xiaomis bildskärm. Pantone Validated-certifieringen garanterar att yrkesverksamma har ett system för att verifiera förmågan att återge Pantone-färger, vilket är intuitivt viktigt för dem som arbetar med design.

Men Xiaomis nya professionella bildskärm slutar inte där. Den har också stöd för Adobe RGB-färgområdet och täcker 99 % av DCI-P3-färgområdet, med en E-delta på mindre än 1. Viktigt för yrkesverksamma är att det finns en särskild knapp för att välja det lämpligaste färgområdet för det sammanhang där de arbetar. Monitorn kan återge mer än en miljard färger, har DisplayHDR 400-certifiering - där 400 är den högsta luminansen som skärmen kan uppnå uttryckt i cd/m2, även känd som nit - samt TÜV Rheinland-certifiering för särskilt låga värden för utsläpp av blått ljus (som tröttar ut ögonen).

Den professionella monitorn från Xiaomi har dubbla HDMI 2.1, en Displayport 1.4, två "klassiska" USB-portar och en multifunktionell USB-C-port, genom vilken data som videoströmmar från en bärbar dator eller ström för att ladda en enhet med upp till 90 watt maximal effekt kan passera.


Xiaomi, hur mycket kostar den professionella monitorn

Den nya professionella monitorn från Xiaomi finns för närvarande endast tillgänglig i Kina för motsvarande cirka 480 euro. Det finns ännu ingen information om försäljningen i Europa.


Lämna en kommentar