Xiaomi Mi Mix 4 är en revolution av dessa tre anledningar


Den senaste modellen i Xiaomis Mi Mix-serie är en samling innovativ teknik, men det finns tre huvudfunktioner som gör den revolutionär.

Den har äntligen kommit, och bekräftar alla förväntningar och bevisar att ja, Xiaomi har rätt att hävda sig på den översta platsen på podiet för den globala smartphonetillverkaren. Vi talar om Mi Mix 4, den senaste modellen i Xiaomis Mi Mix-serie, den modell med vilken den kinesiska tillverkaren visar världen vad den kan göra.

Xiaomi Mi Mix 4 är extraordinär på många sätt, som alla är koncentrerade i en smartphone som inte är ett koncept utan en riktig produkt, en som kan användas varje dag och en som kan förändra hur vi använder smartphones varje dag. Basen, och det är bara basen, är en "normal" toppmodell av 2021: Qualcomm Snapdragon 888+-processor (en något kraftfullare version av den redan mycket kraftfulla Snapdragon 888), flankerad av 8 eller 12 GB snabbt LPDDR5 RAM-minne och 128, 256 eller 512 GB UFS 3.1-lagringsminne, den högsta prestandan som för närvarande finns tillgänglig. Än så länge är det inget konstigt, andra toppmodeller gör samma sak eller kommer att göra det inom kort. Det som inte är så överraskande är inte ens det utmärkta bakre kamerafacket: 108 MP huvudsensor med optisk stabilisering, 13 MP sekundär sensor med vidvinkel, 8 MP 5X periskopzoom (50X med digital) också med optisk stabilisering. Det som verkligen är överraskande är tre funktioner i den här smarttelefonen som i sig själva förändrar hur du använder en mobiltelefon.

1) Xiaomi Mi Mix 4: Kamera under skärmen

Detta var den mest efterlängtade och utan tvekan den mest iögonfallande nya funktionen: Mi Mix 4 har en kamera under skärmen, så det finns ingen skåra och skärmen (en 6,67-tums böjd AMOLED-skärm med 2400×1080-upplösning, HDR+-kompatibel och 120 Hz uppdateringsfrekvens) är helt jämn och ren.

Andra smartphones, särskilt de från ZTE, har en "USC" (Under screen Camera), men Mi Mix 4 har en imponerande kamera på 20 MP. Det område av skärmen som döljer kameran har en otrolig pixeltäthet: 400 punkter per tum, vilket är mycket högt och gör att selfiekamerans område inte går att skilja från resten av skärmen.


2) Xiaomi Mi Mix 4: UWB-teknik

UWB är en teknik som blir viktigare för varje dag som går: det står för "Ultra Wide Band" och är en typ av radiokoppling på 500 MHz. Vi har redan sett den på iPhone 11 och iPhone 12, som använder den för att exakt spåra små AirTag GPS-spårare.

Xiaomi vill använda den för att göra mycket mer: möjliggöra snabb anslutning till smarta hem-enheter som är kompatibla med den här tekniken. Med tanke på att Xiaomi redan tillverkar dussintals produkter för sakernas internet under sina olika varumärken betyder presentationen av en smartphone utrustad med UWB bara en sak: den kinesiska tillverkaren skapar sitt eget uppkopplade ekosystem som har smarttelefonen i centrum.


3) Xiaomi Mi Mix 4: laddning

Xiaomi Mi Mix 4 har ett batteri på 4 500 mAh, vilket inte är särskilt mycket för en så kraftfull enhet med så många tillbehör att den följaktligen kommer att förbruka en hel del ström. Den kinesiska jätten har dock valt att inte fokusera så mycket på batteriet som på laddningen, som kommer att vara mycket snabb: 120 watt i trådbundet läge, med den klassiska USB-kabeln och en kraftfull laddare, och 50 watt i trådlöst läge. Och dessa 50 watt kan vara ännu mer: Xiaomi var tvungen att anpassa sig till de senaste säkerhetsföreskrifterna från den kinesiska regeringen, som fastställer den maximala effekten för trådlösa laddare till 50 watt.

Enligt Xiaomis egna uppgifter kan Mi Mix 4 laddas till 100 % med trådbunden laddning på bara 15 minuter och 28 minuter med trådlös laddning.

Xiaomi Mi Mix 4: pris och tillgänglighet

Dessa tre funktioner som gör Xiaomi Mi Mix 4 revolutionerande bör kompletteras med en fjärde: priset. I Kina kostar Mi Mix 4 mellan 657 och 829 euro (enligt nuvarande växelkurs), beroende på minneskonfiguration. Det är inte känt om denna innovativa enhet någonsin kommer att lämna den kinesiska marknaden och komma till Europa och Italien. I så fall kommer priset säkert att bli högre på grund av transportkostnader och skatter, men det kommer säkert att ligga på samma prisnivå som många konkurrenter, som dock erbjuder mycket mindre.

Lämna en kommentar