Bilinteriörlampor fungerar inte? Prova dessa fyra lösningar

Bilens interiörlampor kan delas upp i olika kategorier som instrumentbrädsljus, kupolbelysning, kartbelysning och andra, och de kan misslyckas på en gång eller en i taget. Eftersom det finns så många olika typer av bilinteriörlampor kan ett fel vara antingen en irritation eller en verklig säkerhetsfråga. Under alla omständigheter är det vanligtvis en ganska enkel diagnosprocess som kan utföras med några mycket grundläggande diagnostiska verktyg som skruvmejslar och en testlampa att räkna ut vad du ska göra när dina bilinteriörlampor slutar fungera.

Melissa Ling / Lifewire


Vad är bilens interiörlampor?

Inredningsbelysning är ett av två ganska breda paraplyer som omfattar alla olika typer av lampor i och runt din bil. Den andra kategorin är yttre belysning, som täcker allt från dina strålkastare till dina bakljus och allt däremellan.

Bilens interiörbelysning kan brytas ned ytterligare efter specifika syften. Dome-lampor är vanligtvis placerade över huvudet och belyser bilens interiör på natten, medan kartljus, placerade på eller nära solskyddet, ursprungligen utformades för att bokstavligen underlätta läsning av fysiska kartor (länkar till PDF) på natten. Instrumentpanelbelysning kan hjälpa dig att se dina instrument, som hastighetsmätaren, på natten och är ofta justerbara för att förhindra nattblindhet.

Vissa bilar har också andra specialiserade interiörbelysningskategorier, som stepwell-lampor som hjälper dig att komma in i bilen på natten utan att snubbla, och andra har till och med "välkomstmatta" -ljus som projicerar en logotyp eller vanlig ljuspöl på marken när du öppnar dörr.

Beroende på fordon kan alla interiörlampor vara på en krets eller det kan finnas flera kretsar. Ett interiörljus kan också styras av flera strömbrytare, så det finns ett antal olika potentiella sätt för dem att misslyckas. Till exempel kan en kupolbelysning ha en manuell omkopplare vid ljuset, även om den också kan slås på och av eller dämpas av en brytare på instrumentbrädan.

Börja med Dome Light eller Dimmer Switch

När bilens interiörlampor slutar fungera är det bästa stället att börja också den enklaste lösningen. Den vanligaste orsaken till detta problem är när någon annan än föraren använder kupolampan eller dimmerbrytaren. Detta kan lämna inre lamporna i ett tillstånd där de inte längre tänds när du öppnar dörren.

Beroende på hur dina interiörlampor är kopplade och vilka typer av strömbrytare du har kan du behöva trycka på en annan kombination av knappar för att få dina interiörlampor att tändas. I allmänhet vill du försöka rotera dimmern (om det finns en) och prova den i olika positioner. I vissa fall kan du vrida dimmern hela vägen i en riktning så att den klickar, vilket antingen kan indikera att den är i på-läge eller av-läge.

Med dimmern i olika positioner eller den streckmonterade inre ljusknappen i olika positioner kan du prova att använda din kupolbelysning, kartbelysning eller andra interiörbelysning med sina individuella omkopplare.

Om du inte kan få dina interiörlampor att tändas genom att prova olika kombinationer av dimmer- eller kupoljusbrytaren, har du förmodligen ett faktiskt fel någonstans längs linjen.


Säkringar och interiörlampor i bilen

När alla dina bilinteriörlampor slutar fungera samtidigt, men andra saker som radion fortfarande fungerar, är det ett bra tips att grundorsaken är något som alla lampor har gemensamt. I de flesta fall kommer det att bli en säkring, så det är nästa sak att kontrollera.

Beroende på hur din bil är inställd kan din säkringsbox vara placerad i eller nära handskfacket, under instrumentbrädan eller i motorrummet. Vissa bilar har till och med mer än en säkringsbox, så din användarhandbok kan vara mycket användbar för att hitta rätt. Om du inte gör det kan du vanligtvis söka på Internet för att hitta en bild av platsen för din exakta säkringsruta.

Säkringen som du letar efter är vanligtvis ”ljus” -säkringen, även om den kan skilja sig från ett fordon till ett annat. Det enda sättet att veta säkert är att hitta ett kopplingsschema för din bils specifika märke, modell och år, men det är vanligtvis tillräckligt att kontrollera alla säkringar märkta "lampor" eller liknande.


Berättar om en säkring har gått

Medan du vanligtvis kan berätta om en säkring sprängs genom att titta på den, så är det inte alltid fallet. Säkringar kan blåsa och fortfarande se bra ut, så det enda sättet att faktiskt kontrollera dem är med ett verktyg som en multimeter eller ett testljus. Om du har en multimeter och du inte hittar någon kontinuitet mellan säkringarna, betyder det att den har gått.

Det enklaste sättet att kontrollera säkringar är med en testlampa. Allt du behöver göra är att klämma fast den ena änden på bar metall någonstans på din bil och sedan röra sondänden på varje sida av en säkring. Med tändningsnyckeln i på-läge ska testlampan tändas när du rör vid båda sidor om varje säkring.

Om ditt testljus förblir mörkt på ena sidan av säkringen betyder det att den har blåst och du bör byta ut den med exakt samma typ av säkring. Använd aldrig en säkring med ett större antal, eftersom det kan orsaka katastrofala skador på ledningarna i din bil.

Anslutningsproblem, shorts och inre lampor

Även om det är tekniskt möjligt för en säkring att blåsa utan ett annat underliggande problem, är det inte särskilt vanligt. I de flesta fall betyder en säkrad inre ljussäkring att det finns någon form av kort någonstans i systemet. Det kan vara ett permanent fel, eller det kan vara tillfälligt, men det enda sättet att veta säkert är att byta ut säkringen och se vad som händer.

Om du byter ut en blåst säkring på insidan och den blåser igen, betyder det att du har att göra med en kortslutning. Det kan fortfarande vara något du kan hantera själv, men vissa shorts kommer att kräva en professionell teknikers uppmärksamhet.

De flesta shorts kan spåras till platser där ledningar rutinmässigt böjs och krympas, så det är det bästa stället att börja. Om din bil har kartljus i solskyddet eller lampor i dörrarna, är det vanligtvis en säker satsning att du hittar kortslutningen i en av dessa kretsar.

Om du kontrollerar alla ledningar där de passerar in i dina dörrar eller i solskydd och inte hittar den korta, är det bästa alternativet att ringa en professionell.

Dåliga dörrbrytare och inre lampor

Den sista felpunkten som kan påverka alla dina inre lampor samtidigt är en dålig dörrbrytare. Dessa omkopplare finns i dörrstängerna i de flesta bilar, så de kallas ofta dörrstängningsbrytare.

När kupébelysningen i en bil fungerar korrekt tänds de vanligtvis när du öppnar din dörr och stängs sedan av en stund efter att du stängt dörren. Denna process är beroende av en brytare i dörrkarmen som öppnas när du öppnar dörren och stängs när du stänger dörren.

Dessa omkopplare täcks ofta av en gummisko som du kan bända av med en skruvmejsel. Omkopplaren kan sedan lossas eller skruvas ut. Om du har en multimeter kan du testa omkopplaren genom att ansluta till båda terminalerna och kontrollera kontinuitet. Du kan sedan aktivera omkopplaren och kontrollera igen. Om avläsningen inte ändras är omkopplaren dålig.

Inre ljusmoduler

Om dina inre lampor stannade en stund efter att du stängde dina dörrar, finns det förmodligen någon form av timer-modul i kretsen. Så om dina säkringar är bra, kontrollerar dörrstoppsbrytaren okej och allt annat verkar fungera, kanske du har att göra med ett mer komplext problem.

Även om det ofta inte är så svårt att byta ut denna typ av komponent är det sällan att kasta delar på ett problem den bästa eller mest effektiva lösningen. Med detta i åtanke kommer en professionell tekniker att kunna hjälpa dig om du kommer så långt utan att hitta några uppenbara problem.

Utbrända glödlampor

När en eller flera interiörlampor slutar fungera och de andra fortfarande fungerar bra, är problemet vanligtvis bara en utbränd glödlampa. Detta är väldigt enkelt att kontrollera och fixa. Det första steget är att ta bort kåpan på innerbelysningen som slutade fungera. Detta kan kräva att du lossar några skruvar, även om många av dessa lock är bokstavligen knäppta på plats av dolda spännen. Dessa kan vanligtvis poppas ut med försiktig användning av en tunn skruvmejsel.

Testar utbrända glödlampor

Med locket av är nästa steg att ta bort lampan. Vissa glödlampor tas bort genom att trycka lätt och vrida, medan andra skruvar ut som en vanlig glödlampa och andra snäpps fast i hållare.

Under alla omständigheter, med glödlampan borttagen, vill du tända kupébelysningen och ansluta testlampan mellan marken och varje terminal i uttaget, var noga med att inte kortsluta terminalerna. Om testlampan tänds betyder det att lampan är dålig.

Om du inte har ett testlampa kan det fortfarande vara möjligt för dig att testa om lampan är utbränd. I många fall kommer du att upptäcka att samma typ av glödlampa används på olika ställen i din bil. Du kan till exempel ha flera kupollampor som alla använder samma typ av glödlampa, eller glödlamporna kan vara desamma i de dörrmonterade uttagen.

Om du hittar en glödlampa som matchar den som inte fungerar är det enkelt att byta arbetsglödlampan med den som inte fungerar. Om du inte kan hitta en fungerande, kan du använda en online passningsguide för att hitta rätt artikelnummer.

I båda fallen bör den välkända glödlampan tändas när du byter ut den glödlampa som inte fungerar. Om det inte gör det, har du faktiskt att göra med ett dåligt uttag, ett ledningsproblem eller till och med en säkring.