Programvara : Google : Google Android SDK

Google Android SDK

Version
23
Plattforms
Licens Freeware
Kategori Programming

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Optimera layout och layouthierarkin för din app med layoutopt
  • Felsök din kod med Dalvik Debug Monitor Server
  • Automatisera stresstest på din app med Moneky
  • Börja med provkod och handledning
  • Håll Android-plattformen och verktygen uppdaterade med SDK Manager

Google Android SDK är ett program för utveckling av programvara som används för att skapa applikationer för Android-operativsystemet. Det fungerar med ett integrerat utvecklingsnätverk (IDE) och kan laddas ner som ett paket med många IDE. Android-program sparas i .APK -formatet.

Det finns många olika verktyg som levereras med SDK-startpaketet som är användbara och nödvändiga för utveckling. Ett viktigt verktyg är Android som låter dig skapa, ta bort och visa Android Virtual Devices (AVD). Det används också för att skapa nya Android-projekt och göra uppdateringar till dem. Medan du utvecklar layouten i din applikation kan du använda hierarkikvynaren för att övervaka användargruppelement och sedan använda layoutoptimering för att optimera layouterna och layouthierarkierna.

Android SDK har också verktyg för att testa och felsöka din applikation under utveckling. Den innehåller en mobilenhetsemulator som låter dig testa mobila Android-applikationer från din dator. För att utföra grundliga stresstester har det också ett verktyg som heter apen som körs på din emulator eller enhet och automatiserar användarhändelser inklusive klick, berör och swipes och kan även utföra systemnivåhändelser. Android SDK levereras också med en debugger som heter Dalvik Debug Monitor Server, som ger många olika metoder för att du ska kunna lösa problem med din app.

Om du är intresserad av att utveckla programvara för Android-enheter, är Android SDK en mycket nödvändigt verktyg att ha i din arsenal. Installation av utvecklingspaketet är väldigt anpassningsbart, så att du kan arbeta med det grundläggande bottenpaketet eller med så många extra verktyg som du vill.

Uppdaterad: 24 februari 2015

▶ Primär filtillägg

.apk – Android Package File

▶ Andra filtillägg används Google Android SDK 23

Stödda filtyper
.ASEC Android Secure Application File
.AIDL Android Interface Definition Language File
.AB Android ADB Backup File
.ARSC Android Package Resource File
Ytterligare relaterade filformat
.DEX Dalvik Executable File
.9.PNG NinePatchDrawable Image