Hemsida : Filtillägg : .asp Fil

.asp Fil

Filtyp 1Active Server Page

Utvecklare Microsoft
Kategori Webfiler
Format Text

Vad är ASP file?

En ASP-fil är en webbsida som skapats av en webbutvecklare som finns på en webbserver och kan innehålla skript som är skrivna i VBScript eller JavaScript. Det analyseras på servern, vilket genererar HTML som skickas till klientens webbläsare. ASP-filer används vanligtvis av ASP.NET-webbplatser och webbplatser som finns på Windows-servrar som kör Microsoft IIS.

Mer information

ASP-filen öppnas i Microsoft Visual Studio Code 1

ASP-filer liknar .HTML files men används lite annorlunda. När en webbläsare begär en HTML-fil skickar servern bara filen. När en webbläsare begär en ASP-fil skickar servern emellertid begäran via ASP-motorn, vilken analyserar ASP-filen och genererar vanlig HTML som skickas till klientens webbläsare. Eftersom ASP-sidor bearbetas på servern ser inte webbplatsens besökare den faktiska ASP-koden, bara den HTML som genereras från skripten på sidan. ASP-sidor använder vanligtvis ".asp" -tillägget istället för ".html."

Sedan utgåvan av ASP 1.0 1996 har det bara funnits två andra versioner, ASP 2.0 1997 och ASP 3.0 år 2000 . 2002 släppte Microsoft ASP.NET, som ersatte ASP. Nu kallas ASP allmänt som Classic ASP eller ASP Classic. På grund av den omfattande implementeringen av ASP.NET-ramverket har ASP-sidorna i stor utsträckning ersatts av .ASPX sidor. Några fördelar med ASP.NET över ASP är användningen av flera språk som C #, VB.NET, J # och Delphi.NET, samt förbättrad prestanda med kompilerad kod, mer avancerad felsökning och bättre felbehandling vid körning.

Allmänning ASP filnamn

Default.asp - Standardwebbsidan laddad när en klientbläddrare begär en webbserverkatalog på en Microsoft IIS-baserad server. Till exempel, när en klient begär http://www.sampledomain.com/, laddar servern http://www.sampledomain.com/Default.asp, om inte den är konfigurerad att ladda en annan fil.

Program som öppnas ASP filer
Windows
Adobe Dreamweaver
ES-Computing EditPlus
Microsoft Visual Studio
Microsoft Visual Web Developer
Microsoft IIS
Adobe Fireworks
IDM UltraEdit
Linux
IDM UltraEdit
Macintosh
MacVim
Adobe Dreamweaver
Adobe Fireworks
Microsoft Visual Studio Code
IDM UltraEdit

Filtyp 2Adobe Color Separation Setup File

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Inställningsfiler
Format N/A

.ASP alternativnummer 2

Innehåller färgseparationsalternativ som kan laddas av Adobe-program som Photoshop; Används för att definiera inställningar för färgseparationer när du skriver ut, exporterar till PDF eller exporterar dokumentet till ett annat program. Inkluderar färgfärgtyper, separeringstyp och bläckgräns refereras till bilder med hjälp av färglägen som RGB och CMYK; liknar filen .AST Adobe.

Program som öppnas ASP filer

Om ASP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil asp-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Adobe Color Separation Setup File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.