Hemsida : Filtillägg : .cpp Fil

.cpp Fil

Filtyp C++ Source Code File

Utvecklare N/A
Kategori Utvecklarfiler
Format Text

.CPP alternativnummer

En CPP-fil är en källkodsfil som skrivs i C ++, ett populärt programmeringsspråk som lägger till funktioner som objektorienterad programmering till C. Det kan vara ett fristående program som innehåller all kod eller en av många filer som refereras i en utvecklingsprojekt. CPP-filer måste sammanställas av en C ++-kompilator för målplattformen innan koden kan köras.

Mer information

CPP-fil öppnad i Apple Xcode 10.1

C ++ är ett av de mest populära programmeringsspråken, vilket gör CPP-filer mycket vanliga bland utvecklarna. Du kan öppna och redigera CPP med en textredigerare, till exempel Microsoft Anteckningsblock eller Apple TextEdit.

Men program som innehåller syntaxmarkering, automatisk slutförande och andra användbara verktyg är mest användbara för att öppna och redigera CPP-filer. Några exempel på dessa program är Microsoft Visual Studio, Code Blocks och Apple Xcode.

Allmänning CPP filnamn

main.cpp - Källkodens filnamn används vanligtvis för huvudfunktionen () av ett C ++-program, där programmet börjar exekvera.

Program som öppnas CPP filer
Windows
gVim
ES-Computing EditPlus
Richardson EditRocket
Embarcadero Technologies C++ Builder
Microsoft Visual Studio
Eclipse
Code Blocks
BloodshedSoftware Dev-C++
IDM UltraEdit
Linux
GNU Compiler Collection (GCC)
Richardson EditRocket
Eclipse
Eclipse CDT
Code Blocks
IDM UltraEdit
Macintosh
MacroMates TextMate
MacVim
GNU Compiler Collection (GCC)
Richardson EditRocket
Apple Xcode
Eclipse
Microsoft Visual Studio Code
Freescale CodeWarrior Development Tools
Code Blocks
IDM UltraEdit

Om CPP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil cpp-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen C++ Source Code File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Efter att ha tagit många kodningskurser försökte jag göra några program på egen hand. Jag var trött på att använda samma filformat så jag googlade på andra. Tack för att du påpekade några av .cpp-filtilläggets egenskaper. Att ha egenskapen att vara objektorienterad hjälper mycket i C-språket. Dessutom tycker jag att det är väldigt attraktivt att man kan ha ett enda program med all kod. Det var roligt att läsa att tillägget först släpptes 1985. Det galna är att det fortfarande stöds och förbättras. Vilka är några av de spel som har använt CPP-filer för sin utveckling? Att läsa att till och med den webbläsare jag använder (Chrome) har dessa filer är otroligt. Tack för den ansträngning som lagts ner på forskningen.