Hemsida : Filtillägg : .dgn Fil

.dgn Fil

Filtyp MicroStation Design File

Utvecklare Bentley Systems
Kategori CAD-filer
Format N/A

.DGN alternativnummer

En DGN-fil är en 2D / 3D-ritning skapad av olika CAD-konstruktioner, som MicroStation och Intergraph Interactive Graphics Design System. Det kan sparas i ett av två format, antingen Intergraph Standard File Format (ISFF) eller den nya V8 DGN-standarden. DGN-filer brukar användas för att rädda mönster för byggprojekt för motorvägar, broar och byggnader.

Mer information

DGN-filer kan öppnas av Bentley Systems MicroStation och det fria Bentley View-programmet. DGN-formatet stöds också av flera andra tredjepartsprogram, till exempel Autodesk AutoCAD och IMSI TurboCAD. DGN-filer kan konverteras till det mer universella .DWG formatet med AutoCAD LDT.

OBS: DGN-tillägget är kort för "design".

Program som öppnas DGN filer
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
Autodesk AutoCAD
IMSI TurboCAD Pro
CorelCAD
Bentley Systems MicroStation
Oracle AutoVue
Bentley Systems Bentley View
AutoDWG DGN to DWG Converter
Macintosh
Autodesk AutoCAD
IMSI TurboCAD for Mac
CorelCAD

Om DGN filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dgn-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen MicroStation Design File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag fick nyligen en .dgn-fil från ett annat designföretag och blev förbryllad eftersom jag aldrig hade sett detta tillägg tidigare. Att googla om det och hitta din artikel var den bästa idén. Jag uppskattar förklaringen om .dgn-filer och deras huvudsakliga användningsområden. Det är otroligt att detta format skapades för att spara ritningar av byggprojekt. Men jag är säker på att vanligare alternativ som .dwg-filer används i dag. Det är bra att dessa filer kan öppnas av vanliga CAD-program och att de kan konverteras till traditionella format. Jag försökte öppna den mottagna .dgn-filen med Autodesk AutoCAD. Konstruktionen öppnades framgångsrikt, men jag vet inte om den visades som avsett. Hur som helst, tack för din förklaring! Jag kommer dock att prata med andra konstruktioner om formatet och dess användning.